2023-04-14
Lunch hour到访,店舖唔大但装潢得好有传统日式居酒屋感觉,简洁同小巧精致🏯👺Lunch嘅定食套餐百几蚊包一款主食,可以系丼饭、锅物、咖喱饭、拉面等拣一款🍜再加前菜、沙律、面鼓汤、茶碗蒸、水果同任选三款串烧(串烧本身单点都四五十蚊一串)。我地三个人叫三个set share都食唔哂,超级抵食😆食物大部分都好好味,不过个人食完依餐觉得整体偏咸。下次会试下晚市单点,同试下素肉串烧!🦆🐮🍚 月见鹅肝和牛丼 $𝟙𝟞𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)鹅肝同和牛好足料,三个人分每个人都仲分到好多。和肉有油脂感但唔肥腻,鹅肝煎到好多汁,和肉丼嘅蛋汁同酱油都好夹。依个价钱来讲十分惊艳,推介!🐟 比目鱼西京烧 $𝟙𝟙𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)比目鱼烧完后保持到多汁同肉质嫰滑,份量好大,真心抵食!🐮🍲 和牛寿喜烧配饭 $𝟙𝟜𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)寿喜烧汤底调味刚刚好,唔会偏咸或偏甜,和牛好大片同嫩滑,份量好够。🥚🐷🍢 咸蛋黄妈妈猪肉棒 $𝟛𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)见到个名咁特别所以叫,可以话系依度嘅特色串烧。咸蛋黄味超浓郁,豚肉棒味道同质感都好好同好多汁,食完想叫多第二串!🐥🍢 免治鸡肉棒 $𝟛𝟠 (𝟠/𝟙𝟘) 鸡肉本身都有调味
🦆🐮🍚 月见鹅肝和牛丼 $𝟙𝟞𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
比目鱼烧完后保持到多汁同肉质嫰滑,份量好大,真心抵食!
寿喜烧汤底调味刚刚好,唔会偏咸或偏甜,和牛好大片同嫩滑,份量好够。 🥚🐷🍢 咸蛋黄妈妈猪肉棒 $𝟛𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
鸡肉本身都有调味,加埋蛋同酱汁后偏重口味,建议唔好完全将蛋同酱汁沟混,轻轻沾少少酱油就好,但免治鸡肉棒混合左鸡软骨同烧得好香,整体都系好食嘅!
我唔食白鳝,朋友表示外脆内软。
🐮🍢 鹿儿岛一口牛 $𝟜𝟠 (𝟟/𝟙𝟘)
冇咩油脂同烧得有啲干身,系比较失色嘅一款。