2019-07-07
经过左三日连续放假,个人仲系放假mode🤣收工就一于同朋友去食返餐好朋友提议去公司附近食,天气咁热想食日本菜,就立即谂起飨和民,一去到见到装修唔同左,灯光光猛左同装修得更日本feel,就系好岩收工轻松下而家仲好抵食,有好几款套餐可以拣最后就拣左个豪华2人套餐$498,由前菜到甜品都齐哂前菜系凯撒沙律,沙律菜好新鲜,加埋芝士粉同千岛酱,十分开胃刺身有5款--三文鱼, 甜虾, 带子, 立鱼同三文鱼子,用冰镇上就够哂冻,而且食落都好新鲜同肥美呢个天妇罗都好推介天妇罗浆好薄,食落好松脆而且D虾好新鲜,食落好弹牙友人觉得佢既炸物好正,决定叫多款--炸鸡软骨,卖相好似麻麻😂但食落好香脆同咬口,而且好够味缟花鱼烧得油脂丰富,而鱼肉鲜嫩多汁,食落唔会腥,鱼香四溢鳗鱼控见到呢个当然叫鳗鱼食落肥美甘香 ,配埋蒲烧汁十分惹味,加埋青瓜玉子,食落更爽口冇咁腻锅物拣左个和牛寿喜烧🍲和牛牛肉味浓郁,配埋甜甜地既寿喜烧汤底更惹味而且配料都好丰富--豆腐, 杂菇, 京葱同绍菜,吸哂汤既精华,唔洗配其他酱汁已经好够味甜品系雨滴饼,系日本传统甜品,食落好似果冻,配埋黑糖同黄豆粉,几特别仲包埋饮品--叫左巨峰提子梳打同冻柠
而家仲好抵食,有好几款套餐可以拣
最后就拣左个豪华2人套餐$498,由前菜到甜品都齐哂
前菜系凯撒沙律,沙律菜好新鲜,加埋芝士粉同千岛酱,十分开胃
呢个天妇罗都好推介
天妇罗浆好薄,食落好松脆
而且D虾好新鲜,食落好弹牙
缟花鱼烧得油脂丰富,而鱼肉鲜嫩多汁,食落唔会腥,鱼香四溢
鳗鱼控见到呢个当然叫
锅物拣左个和牛寿喜烧🍲
和牛牛肉味浓郁,配埋甜甜地既寿喜烧汤底更惹味
仲包埋饮品--叫左巨峰提子梳打同冻柠檬茶
下次选假日前黎食就可以试下呢到清酒,餐牌会写埋清酒资料同口感,好方便选到自己喜欢的🍶
总括黎讲:
食物质素高,价钱相宜抵食,环境又坐得舒服,CP值高
🍳🍴味道: 9/10
👩👨服务: 9/10
🏠💺环境: 9/10
💰💸抵食: 9/10
总消费: $600 (2人)