9 0 后 的 味 蕾好耐之前个frd带我食过西环𠮶一间总店,𠮶次一试已经知道呢间餐厅有实力,咁啱𠮶日去土瓜湾买生果,见到佢开咗间分店,忍唔住要回味一下个味道。.🔸回头率100%🔸刺身料理新鲜🔸每粒饭都去到omakase质素.💥呢间寿司餐厅就真系努力做紧omakase质素,佢哋每粒饭都用心处理。.🪄 法国生蚝 $56/2生蚝虽然细粒,但系好鲜甜,好似完全冇海水味重金属味,纯鲜甜!.🪄 间八鱼刺身 $88师傅切得好厚身,第一次食呢种鱼,味道唔会似吞拿鱼咁好强烈,但系口感好好,有种胶浆住嘅感觉.🪄柔煮鲍鱼 $68原只鲍鱼上碟,不过切好一粒粒,方便食,煮到口感超柔软,但有保持少少弹牙,冇得输.🪄蟹膏豆腐 $48摆盘超靓,豆腐超软入口即溶,蟹膏同葱花香味笼罩成个口腔.🪄左边鱼寿司 $96份量超级大方,左边鱼系对接咗一次,一入口成个只烧左边鱼同酱油饭融为一体,鱼油香味浓郁,满足.🪄 梦の丼 $254招牌丼,所有配料都超新鲜,带子滑甜,海胆鲜甜,虾胶质感强,炙烧三文鱼香,蟹肉丝三文鱼籽增加成个饭嘅口感,重点系唔系用普通醋白饭,而系用咗酱油饭.最特别系饭系配有一杯橙醋,餐厅建议呷一口醋再食饭,刺身味
9 0 后 的 味 蕾

🔸回头率100%
🔸刺身料理新鲜
🔸每粒饭都去到omakase质素
🪄 法国生蚝 $56/2

🪄 间八鱼刺身 $88

🪄柔煮鲍鱼 $68

🪄蟹膏豆腐 $48
摆盘超靓,豆腐超软入口即溶,蟹膏同葱花香味笼罩成个口腔

🪄左边鱼寿司 $96

🪄 梦の丼 $254

最特别系饭系配有一杯橙醋,餐厅建议呷一口醋再食饭,刺身味道会更加突出

🪄花锦鱼生丼 $160
虽然比较普通,不过配料相当丰富,有蟹肉、虾刺身粒、蟹柳丝、三文鱼籽、三文鱼粒、玉子粒、青瓜,亦都系酱油饭

日式寿司店开到通街都系,但系要揾间有心机做嘅都唔系咁容易,觉得呢度嘅师傅真系好有心机去处理佢哋每一件食材,就连饭都唔会马马虎虎,绝得要值得俾呢个价钱去试!
呢度嘅员工都相当勤快,keep住加热茶,收咗一啲食完嘅碗碟,刺身师傅都好有礼貌入嚟同临走都同你打招呼🙋🏻,令到整体食用嘅感受提升!