2018-12-17 88 浏览
周末的铜锣湾熙来攘往,我哋一班人难得碰面,除咗想食好西,当然都想揾个坐得舒服又倾到计嘅地方好好聚一聚,新开响Galleon家私店楼上嘅Urban Coffee Roaster真系一个好选择原来呢间UCR同其它分店嘅menu完全唔同,呢间分店为咗配合Galleon,所有食物都变成日系和风我哋叫咗好多碟开心share,个人觉得最値得试嘅系个紫菜脆片配酱油芝士,仲可以拣三文鱼籽或者海胆做topping,我哋当然两款都试哂啦!两款都好新鲜好好味呀主食就叫咗明太子忌廉意粉,味道调得好而且意粉够al dente!到我哋女仕们最期待嘅dessert time,我哋差唔多试哂menu上所有嘅甜品,不过有啲唔记得要相机食先所以冇图,我个人最钟意个咖啡啫喱奶冻同日式焦糖布甸(不过太好食唔记得影相),成件事好夹又唔会过甜!整体嚟讲,呢间UCR系会令你想encore嘅咖啡店!

紫菜脆片配酱油芝士.海胆
紫菜脆片配酱油芝士.三文鱼籽

明太子忌廉意粉配烤乌鱼籽

焦糖班戟
豆乳慕丝蛋糕
香桃朱古力慕丝蛋糕

整体嚟讲,呢间UCR系会令你想encore嘅咖啡店!
2018-12-16
下午茶