2021-12-15 112 浏览
😋 《鸣门割烹料理》@narutoichiba又到假日食好野喇❗️系九龙湾有一间开咗好耐啲日式餐厅❗️难得男朋友周末可以放假,等我带佢去食个周末半自助餐喇❗️我地预早book左位,12点左右到,已经好full场喇❗️呢间系位于九龙湾国际交易中心空中花园位置🍴 餐厅全落地玻璃、楼底又高,超光猛,感觉好舒服❗️周末半自助餐好抵㗎,$268一位主食自选一份,而小食、串烧、寿司、刺身、沙律、饮品都系任食㗎❗️主食点了「帆立贝海胆丼」同「牛肉野菜锅」️「帆立贝海胆丼」鲜甜嘅帆立贝+creamy 嘅海胆❗提中自制咗爆满刺身海鲜丼「牛肉野菜锅」甜甜的汤底,牛肉同野菜嘅份量都好多,又有豆腐,其实都几饱肚❗️另外,每人送上一只矶煮鲍鱼,好弹牙又入味,如果可以再叫就好喇❗️到「任食」方面介绍一下我最钟意嘅野食喇❗️刺身:每件都切得好大嚿,又鲜甜又肥美三文鱼刺身、甜虾刺身必点❗️小食:一咬落芝士年糕流心嘅芝士就爆满口腔,好满足❗️ 吉列炸蚝脆口,蚝味浓郁❗️饮品:巨蜂乳酸特饮、白桃乳酸特饮,2杯都唔会过分地甜,乳酸味好浓郁,重点两者都唔会好似药水味咁❗️I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 九龙湾 📍 宏照道33号国际交易中心2楼2号舖@megabo
😋 《鸣门割烹料理》
@narutoichiba

周末半自助餐好抵㗎,$268一位
主食自选一份,而小食、串烧、寿司刺身、沙律、饮品都系任食㗎❗️

主食点了「帆立贝海胆丼」同「牛肉野菜锅」
️「帆立贝海胆丼」鲜甜嘅帆立贝+creamy 嘅海胆❗

提中自制咗爆满刺身海鲜丼

到「任食」方面
介绍一下我最钟意嘅野食喇❗️
刺身:每件都切得好大嚿,又鲜甜又肥美
三文鱼刺身、甜虾刺身必点❗️

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 九龙湾 📍 宏照道33号国际交易中心2楼2号舖

@megabox_hk

#鸣门 #megabox #自助餐 #日本料理 #鱼生 #刺身 #海鲜 #寿司 #香港餐厅推介 #hkfoodie

#鸣门割烹料理 #日菜 #九龙湾 #美食
#Foodie #Yummy #hongkong #yummy #food #foodieblogger #foodiegram #hkfoodblogger #相机食先 #摄影日常 #ig打卡热点 #photography #hkinfluencer