2022-08-24
《📍丸十の食评》想体验炎炎夏日,其中一样必备环节当然系烧肉🤩!位于新世纪广场嘅丸十日本料理,提供多样化日本和食,除咗高级和牛,当然唔少得串烧、寿司、铁板烧料理等,总有一样啱你心水💖!🔸『霸者纯种和牛拼盘 - $1080』来自日本嘅高级和牛,肉眼已经睇到油脂分泌十分丰富!拼盘包括和牛板建、下肩胛肉、和牛小板、横膈膜等,每款总共有四件,种类非分丰富,CP值超高。小编特别想推介牛舌部份,咬落口淡淡油脂香气,仲有牛肉嘅甜美,超级正呀😚!🔸『火炙三文鱼亲子卷 - $128』亲子卷放上鲜甜肥美嘅三文鱼腩,配上新鲜嘅鱼子及特制沙拉酱,鲜味及滋味十足,绝对值得一试😍!🔸『丸十寿司盛 - $248』样样刺身都想试?寿司盛就啱晒选择困难症嘅你😎!丸十除咗烧肉一样掂,寿司同样十分高质素!鱼生非常新鲜,鱼肉鲜美,没有半点腥味,好高质呀!🔸『鸡之盛宴 - $128』料理选取由日本取材嘅走地鸡🐔,包括多款鸡肉串,如鸡皮、鸡块、鸡肉丸等🍗。而本店使用木炭烧烤,炭香味扑鼻,配独家串烧汁,非常惹味!但小编觉得肉质未算非常多汁嫩滑,有少少失望!除咗日本料理,本店仲提供多款来自日本嘅啤酒🍻,配上烧肉或串烧,简直一流!另外,
🔸『霸者纯种和牛拼盘 - $1080』
🔸『火炙三文鱼亲子卷 - $128』
🔸『丸十寿司盛 - $248』
🔸『鸡之盛宴 - $128』
除咗日本料理,本店仲提供多款来自日本嘅啤酒🍻,配上烧肉或串烧,简直一流!另外,值得一提嘅系本店嘅服务员非常有善,服务态度超级好,令小编渡过左一个开心嘅晚上🌃!
🤪 iHungry肚饿指数:8.5/10分