2019-06-19
我同朋友突然间好想食串烧,就即时谂起柯士甸附近好多串烧小店🍡,我同友人今次就拣咗可以有食鸡煲又食串烧嘅一间铺头🤓,铺头细细坐得都几舒服,环境都静静地,啱晒小圈子食下饭拍下拖👫。我哋叫咗二人套餐$4️⃣6️⃣8️⃣,都其实几抵食😂😂招牌鸡煲半只🐔先讲个鸡煲,店主知我哋唔识得辣,所以特别加多少少汤底,平时就冇咁多汤嘅🥘。虽然鸡煲得返半只,但系都几足料,鸡件数量都几多。鸡煲十分惹味,鸡肉肉质嫩滑🐥。金银蒜粉丝烧大元贝我真系想赞一赞呢一个大元贝,首先size有手掌咁大✋🏻,上面铺满着浓郁蒜蓉味的粉丝,而方面元贝真系有2粒$5️⃣银咁大✋🏻,真系摆落口一啖都食唔晒,元贝成熟到啱啱好,唔会太硬,亦带香味,下次我都会一定会番啅🥰生烧特大广岛蚝🐚烧广岛蚝,蚝size 都比较大,配上蒜蓉葱花一齐烧,好香好惹味,蚝一啲都唔腥,仲好想叫多几只添🤩🤩风味烧猪颈肉🐷猪颈肉身烧得很均匀,外皮脆口里面好软绵绵,一啖食落口都入口即溶,炭烧时有秘制酱汁🍯,更显出色孜然烤羊肉串🐏羊肉不嬲是小妹好喜爱嘅羊膻味,呢一间嘅熟到烧得啱啱好,外脆内软🤤,并没有烧得太干身,铺上孜然粉,简直系可口小食,送啤酒一流🍺👍🏻四川香辣黄金皮蛋🥚小食我选择咗皮
招牌鸡煲半只🐔
金银蒜粉丝烧大元贝
生烧特大广岛蚝🐚
风味烧猪颈肉🐷
孜然烤羊肉串🐏
四川香辣黄金皮蛋🥚
小食我选择咗皮蛋,上枱系冰冻唔会太硬,加上一啲酸辣汁同芝麻喺面,令人食咗好开胃🤤