2024-07-02 394 浏览
喺香港开间以日式咖喱为主打嘅餐厅本身我系几欣赏嘅。因为呢条路线并唔容易、可以话有啲嘥气。个人觉得香港人对咖喱钟意极有限(打边炉火锅鸡煲米线就最啱)仲要系日式咖喱、有啲人会好憎日式,开系一种挑战。GoGo55 都执咗就知唔难理解。一向几钟意J Curry, 呢间喺旧年都会定期帮衬、环境好舒服、够大又成日都唔会好多人、唔等位唔驶迫、再唔系坐吧台就实可以静静地食饭。又有怀旧「街霸」几过瘾 & 火车纪念品卖。冻热水自斟~唯一唔好就系一入舖就话唔收现金、但见佢唔收加一又可以碌卡唔驶又呢又路咁都好返番啲嘅•••本身呢度系苹果咖喱、味道辣度良好、小食其中一款胡麻酱冻蕃茄喺几抵食、蜜栈鱿鱼须系好好食。到旧年为止一直感觉良好°°°好可惜、今年唔知几时开始、发觉换咗餐牌、主攻咗好多款甜品九唔搭八令人费解、又唔平、以为只系更换下啲menu, 点知到食正餐咖喱饭就醒觉、店员话唔再系苹果咖喱冇咗块苹果、咖喱已偏咸。招牌菜绝对系差咗...算几大件事•••连冻蕃茄都冇埋!九成觉得徙功夫唔想做•••价钱$好似都+咗、依家仲收埋加一(+1)呢下躁底❗因为从冇到有确系乞人憎!总之所有嘢整体下降⬇↓⇣恐怕呢度已经系新人事

到旧年为止一直感觉良好°°°
野菜咖喱鸡肉饭
咖喱炸虾饭
咖喱炸猪扒
连冻蕃茄都冇埋!九成觉得徙功夫唔想做•••

恐怕呢度已经系新人事新作风、好遗憾真系个失败嘅转型嚟~
员工态度良好、纯粹真系唔满意个管理制度、都唔知谂咩嘅•••
如果唔再转型返好,Encore就免喇~
题外话/补充资料: 补充都系𠮶句、呢啲降grade嘅表现对食开嘅顾客嚟讲系一种灾难•••••••• 从味道、款式、价钱,管理,种种嘅退步(尤其+1呢下由冇到有)实在令人失望, 今次冇办法,是首次给予负评。
野菜咖喱鸡肉饭
咖喱炸虾饭