《📍尖沙咀露天泰国菜— 泰斗THAI MASTER🫶🏻》最近天气变得凉❄️❄️出街都唔会好容易出汗😈终于可以喺户外食嘢🩵今日嚟到尖沙咀嘅中达大厦🩷一间嘅泰国菜❤️里面有室内亦有室外 店员将我哋安排喺室外 环境幽暗 有阵阵凉风吹埋嚟😍好舒服🤣好chill!餐牌选择都多元化 仲有Cocktail 🍸🍹mocktail任君选择🥰仲有海鲜食添 价格属中上 1️⃣ 🦐🫶🏻 泰式虾肉金边粉 $128 (9/10)金边粉热辣辣 炒到有镬气🤩烟靭有口感 虾🦐亦都几新鲜 仲有好多芽菜🤣花生碎 葱 蛋丝 🍳豆干 口感丰富😚2️⃣ 🍤🍚 虾酱肉碎炒饭 $128 (8/10)呢个比起金边粉更加惹味 上面有肉松 蛋丝🥚腊肠 口感丰富之余亦具有虾酱嘅咸香鲜味🩵食落去都唔会觉得好咸 但系如果啲饭炒得更加有镬气就好🥰3️⃣ 🤎🍤 小食拼盘 $144 (9/10)可以拣大份或者细份 里面包含咗四样泰式小食 包括炸虾饼 🦐鱼饼🐟鸡卷 🐥同埋粉丝皮春卷 当中最钟意就系虾饼🦐爽口弹牙😚加埋泰式辣酱一齐食😘酸酸甜甜 其他小食亦都炸得脆卜卜 4️⃣ 🫶🏻🐖 泰式烧猪颈肉 $138 (10/10)💯💯💯💯自己最钟意一个😍🐖 猪颈肉烧得啱啱好 表面焦
《📍尖沙咀露天泰国菜— 泰斗THAI MASTER🫶🏻》

最近天气变得凉❄️❄️出街都唔会好容易出汗😈

1️⃣ 🦐🫶🏻 泰式虾肉金边粉 $128 (9/10)

2️⃣ 🍤🍚 虾酱肉碎炒饭 $128 (8/10)

3️⃣ 🤎🍤 小食拼盘 $144 (9/10)

自己最钟意一个😍🐖 猪颈肉烧得啱啱好 表面焦脆 侧边㶶㶶哋脆卜卜 而里面锁住肉汁 好嫩滑!肥瘦适中 点埋隔离嘅辣酱一齐食 充满泰式风味 而且都有几多旧🫶🏻😎

5️⃣ 🥭🍹 芒果沙冰 $68 (9/10)

以新鲜芒果制成🥭!! 沙冰饮落去清凉解渴🩷充满芒果果香 又唔会过甜😍大大一杯好抵饮🤩

6️⃣ 🍹🍸 PUSSY FOOT $88 (8/10)
(Orange juice, pineapple juice, grenadine, milk, 7-up)

呢杯mocktail相比起嚟就比较甜😨第一啖饮落去有啲似Fruit Punch🍊🍍 不过饮落去都几清爽解渴
————————————————————————
📍 泰斗 (中达大厦) (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40号中达大厦4楼

𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_tst

🔆整体味道:9/10
🔆服务态度:9/10
🔆性价比:7/10
🔆会唔会encore: maybe

#hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #foodiesinternationalchat #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #香港 #香港美食 #美食 #吃货 #hkdessert #香港旅行
#香港探店 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食