2024-06-06 407 浏览
好可能系香港极少数嘅正宗穆斯林餐厅之一,而且价廉,根本唔需要去试𠮶啲打响其炮嘅中港式巴基咖喱餐厅,帮嚫呢间小店已好足够。嚟呢度嘅诱因系睇到一款咖喱嘅相,好似干咖喱咁好吸引又少见。本身对巴基咖喱其实有啲却步,但试完返嚟系觉得值嘅。某日,一支公铲过嚟menu都冇睇就直接show张相俾厨师话我想要呢款,得知原来系咖喱鱼嚟。【 Fish Curry 】一上菜,觉得卖相同张相有出入,实物比想像中湿,味道就好好彩系啱口味!事关港式咖喱(连锁.茶记)其实某程度上同巴基咖喱类似,可能只系一线之差,港式咖喱我真系完全唔得。去到埋单先知原来俾咗碟普通咖喱我,所以今次算好彩系啱食,唔同真系正宗关系?【 Masala Fish Curry 】一种坚持,上次食错咗要尽快食返啱,今次老鬼都要叫Masala Fish,只系贵$5。卖相:Yeah〜〜系呢款喇!靓仔得多!味道:冇咁水稀,又冇咁油,但原来唔系干咖喱,味道当然好过普通咖喱,但又未至于成条街咁大分别,咁我只可以讲似乎普通版已经算唔差。讲就咁讲,日后仲会唔会争𠮶五蚊叫返普通版碟咖喱吖?!梗系永远 Masala 啦!鱼肉系剁碎晒嚟上好似小朋友饭𩠌咁,但呢度啲咖喱

【 Fish Curry 】
Curry Fish
【 Masala Fish Curry 】
Masala Fish Curry
卖相:Yeah〜〜系呢款喇!靓仔得多!
鱼肉系剁碎晒嚟上好似小朋友饭𩠌咁,但呢度啲咖喱本身已有基本辣度,如果再叫spicy应该真系几辣下。
Roti 就好干身适合配任何咖喱。
咖喱价钱已包2 x Roti,亦可转Basmati。咖喱份量唔算大兜,若然唔够饱问题不大,总有一款小食啱食嘅,有啲仲系几蚊件真系冇得投诉嘅。
呢度亦有水饮,唔驶主动问又或者要收$,用水机斟就仲系冻𠻹,解辣一流。
一向去食印巴咖喱好少会特登食鱼,但呢度竟然成为咗先食鱼嘅餐厅。
题外话/补充资料: 人性化嘅感动价钱造就出情感咖喱,加上穆斯林干净处理食材嘅宗旨可放心食用。 体会到𠮶种非谋利服务精神真系冇可能唔支持。
Masala Fish Curry