2022-07-26
小编又去Pirata group期下餐厅庆生🎂一去到餐厅真系觉得超靓😳好华丽十足歌戏院🎭系Fancy嘅意大利菜🇮🇹最精彩当然系即刨黑松露🖤🌊喜欢就记得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖游鲗鱼涌🐠 —————————————————一开始送上面包配上意大利黑醋 、橄榄油,🍞软熟好食!🔹Cheese Wheel Al Tartufo $338 全晚最好食❗️侍应将Tubetti短管意大利面喺芝士轮搅拌,再撒上芝士碎、刨上一片片新鲜松露😍都有好多片,浓郁松露味又Creamy🖤Tubetti食落好有嚼劲,完全唔觉腻🤤🔹Gran King Crab Chitarra $318🍝酱汁有帝王蟹丝、Soffritto(Parsley、Caper同蔬菜拌做成的酱底)食落几鲜甜,偏向蕃茄味,墨汁面偏硬几有咬口,不过蟹肉🦀比较少🥲 🔹Beef Tenderloin Alla Boscaiola $388 和牛牛里脊切开超粉嫩,入口软嫩又多汁🐮,蘑菇好入味,浓浓酱汁充满百里香、唔会太重口味,同牛肉超夹🥰🔹Fancy Beef Tartare $188小编第一次食生手肉😆感觉都几得意!酱汁融合了巴马臣芝士、黑
🌊喜欢就记得CLS 再加Bookmark🔖🙂
#小胖游鲗鱼涌🐠
—————————————————
一开始送上面包配上意大利黑醋 、橄榄油,🍞软熟好食!
🔹Cheese Wheel Al Tartufo $338
Cheese Wheel Al Tartufo
🔹Gran King Crab Chitarra $318
Gran King Crab Chitarra
🔹Fancy Beef Tartare $188
小编第一次食生手肉😆感觉都几得意!酱汁融合了巴马臣芝士、黑松露同肝酱,手切里脊肉捞埋蛋黄同新鲜松露片,松露香淡淡的,仍然可感受到牛肉本质嘅味🐮 食落唔会好腥/膻味👌🏽
Fancy Beef Tartare
🔹Mediterranean Seafood Stew $178
有齐蚬、青口、虾🦐、炖鱿鱼🦑配浓郁番茄酱汁🍅炖煮,海鲜鲜甜可口,不过份量唔算多
面包🥖索满番茄酱汁,酸酸甜甜带有浓郁海鲜精华,超正!
Mediterranean Seafood Stew
—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌘
🤑性价比:🌕🌕🌕🌘🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌕
🤤回头率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
十分适合庆生日🎂staff会唱意大利文生日歌,仲会帮你影即影即有📸没有额外收切饼费🤩
菜式好味又精致,不过份量偏少,以上系5个人食,对男生可能要多点几道😂
美中不足系餐厅虽然靓,但灯光偏暗,不太利于影人样📸就相对无咁靓🙈