2017 年3 月 5 日(日)下午6时多是我近期到Passion by Gerard Dubois 用餐的日子。过往,分别到过铜锣湾利园、旺角朗豪坊以及葵芳新都会,对食物质素同环境都非常满意。Passion by Gerard Dubois 款式五花八门,由早餐pastry轻食,前菜沙津,主菜批、意粉到野饮甜点马卡龙、蛋糕,满足大有大食,细有细食,总有一样岩心水。Ham, cheese, egg Lomelette  @ Kwai fong本身想叫mushroom ge Lomelette, 可惜已经一早卖晒,所以就点左ham呢款。过左10分钟左右,lomelettee 就ready 好啦。 交牌拎餐,同原图都似样,馅饼同ham刚焗起嘅香味非常扑鼻。快快手开餐,饼边一落刀,脆碎散到pan边,一咬,非常脆口。而饼面d ham睇落好似焗到硬晒咁,但食落又唔系,仲小小厚身。加埋入面d cheese, 其实由脆至软,渐层质感,我好钟意! Iced Cappuccino & Iced Chocolate  @Kwai fong早前去Passion by Gerard Dubois tea ti
2017 年3 月 5 日(日)下午6时多

Bacon, Cheese, Egg L'omelette

早前去Passion by Gerard Dubois tea time hea 下,cappuccino 好滑身又够多泡~ 而朱古力(无论热定冻)都系偏苦同埋非常浓(hot chocolate 会杰身)喜欢高浓度coco嘅朋友会好爱上!
Iced Cappuccino ($44) & Iced Chocolate ($46)
Raisins & creme brûlée @ Causeway bay
不是卖空气嘅Raisins,提子干大大粒,层层分明酥皮,正!Creme brûlée  就不过不失,正常味道。
Creme brûlée ($43), Raisins ($20) & Hot chocolate ($34)

Beef Lasagna  @ Mongkok
$88 牛肉千层面 非常非常好食(推)绝不手软一大片香溶嘅芝士
 (好邪恶><)芝士丝连连不断,混埋牛肉,其实啖啖都好丰富,好满足,好饱肚。
 自认细食嘅女士们,呢个千层面开心share 住黎食就岩岩好

总结:

整体对Passion by Gerard Dubois 嘅菜式非常满意!环境非常悠闲,有二人云石台,又有长木台六人高座,要咩格调随心选。
Beef Lasagna ($88)
题外话/补充资料: 过往到Passion by Gerard Dubois food pic 都冇save 原图,抽返自己instagram (nkyfoodie) upload 左嘅相俾大家参考 :)
2017-03-05
Beef Lasagna ($88)
  • Beef Lasagna
  • Ham cheese egg Lomelette