💖 初芋 (旺角)✨旺角西洋菜南街2N号新江大楼地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我谂呢度其实主打系食芋头制嘅食品,不过我行过咁啱发现佢哋有新嘅Menu系食涂胶,仲要有玫瑰味我梗系唔可以唔试吓啦😆呢度餐厅职员非常有善,全部都劲有礼貌❤️美桃秀秀📸 $48我记得以前最钟意用嘅美图工具就系美图秀秀,哈哈不过而家已经唔兴啦🤭其实我好少食桃胶㗎,因为觉得佢好奇怪,不过近来听人讲系对皮肤好好就想试吓😝所以嗌过自己比较钟意食嘅味道💁🏻‍♀️玫瑰荔枝黑糖味,有玫瑰的东西就是香💯𠮶两粒荔枝都超级甜💖果然系攞嚟养颜嘅绝世好食品,难怪叫佢做美桃秀秀啦😆睡火山🌋 $98巨型嘅雪花冰,好适合拎嚟打卡,因为下面仲有干冰底✨喷晒烟好似真系火山咁呀🌋牛奶面面冰嘅上面洒满朱古力粉,旁边仲加埋Oreo饼干碎😍系我最爱嘅配搭,入边仲有啲朱古力雪糕、朱古力奶冻同埋啫喱,口感同埋味道层次丰富,好有惊喜呀💋玫瑰荔枝四季春🌹 $38芝士赖盖配埋玫瑰荔枝味嘅四季春,简直就系非同凡响🤩多唔多玫瑰嘅味道咁香咁浓郁😚下面仲有少少士多啤梨味嘅寒天,成杯都系粉红色💖茶味香浓带点荔枝味好清甜㗎🤭秋天的童话🍁 $38其实我唔系太清

💖 初芋 (旺角)
✨旺角西洋菜南街2N号新江大楼地舖

美桃秀秀📸 $48

睡火山🌋 $98

玫瑰荔枝四季春🌹 $38

秋天的童话🍁 $38

其实我唔系太清楚呢杯系咩味道,但系感觉上好似有士多啤梨同埋百香果,好清甜,劲好味😍其实真系会追住嚟饮😚

想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-05-26