朋友仔知道我钟意食日本野,发现左佢公司对面新开左间几靓既日本餐厅!😆难得今日放假 一于决定同佢去试下啦~😋.餐厅采用一系列既蓝色水彩花花主题,环境整体感觉都好清新舒服😌.💮汁煮鲍鱼鲍鱼既肉质鲜嫩弹牙!香口浓郁既汤汁裹住鲍鱼,好香浓既酱汁味,应该炆制既时间都唔短!仲好新鲜添~小小一个前菜就觉得朋友无介绍错😆😆.💮春子鲷平时食日本餐厅鲷鱼就食得多,今次经介绍先知春子鲷系日本真鲷既幼鱼,仲要系较为少见既食材,只系系每年春天先可以品尝得到味道好Fresh,肉质非常嫩滑,味道同质感都好绵密🤤.💮时令日本岩蚝🦪听讲岩蚝系夏天既代表!见到餐牌有即刻叫左黎试下😻果然只蚝仲大过我只手啊‼️‼️晶莹剔透超肥美😍😍口感顺滑,好香既蚝味带有少少海水味🌊
💮汁煮鲍鱼
💮春子鲷
味道好Fresh,肉质非常嫩滑,味道同质感都好绵密🤤
💮时令日本岩蚝🦪