2022-02-26
🤩终于有机会食到嘉多利嘅名物✨净系平日先有得卖,今日岀炉时间系4:30同7:30👨🏻🍳,我哋7:10去到排队排到痴晒线,所以今次食到真系好讲timing😌#小胖游油麻地🐠—————————————————🔹法式布甸🍞 $15 我哋分开试过室温冻食同焗热两种食法,真系各自各精彩🤪❄️室温/雪冻食,布甸冻冻地、凝固质感而充满奶同蛋香,极之creamy滑溜,仲带有云呢拿味,可谓布丁中嘅极品,面包就比较有嚼劲🍞,但呢个食法可以更感受到布甸🍮奶滑texture,🦈就中意呢个食法多啲🤤🐠个人觉得更精彩嘅系热食🔥如果用焗炉整热食仲好,可以令到🍞外皮脆啲,而用微波炉叮热15秒个包🍞几烟韧,🍮布丁带半融状态好香蛋味🥚同奶滑🥛,有流心效果,布甸汁融法落去法包里面,更加香浓好味,充满惊喜🥺系好疗愈温暖嘅味道💛.💡每人限买4个🙌🏼—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌗🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌕🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑🥰舒适度:🌕🌕🌗🌑🌑👅再食指数:🌕🌕🌕🌕🌕.♟Overall♟咁花工夫嘅🍞🍮只系卖$15 ,性价比高,难怪咁多人慕明而黎🤤如果撞啱出炉时间经过,绝对值得一试👻值得一赞系小店一早pa
🤩终于有机会食到嘉多利嘅名物✨
#小胖游油麻地🐠
—————————————————
🔹法式布甸🍞 $15
我哋分开试过室温冻食同焗热两种食法,真系各自各精彩🤪
🐠个人觉得更精彩嘅系热食🔥
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑
🥰舒适度:🌕🌕🌗🌑🌑
👅再食指数:🌕🌕🌕🌕🌕
♟Overall♟
值得一赞系小店一早pack好盒,虽然好多人排,但都好有效率,大约15-20分钟就排到买到👌🏽
如果撞唔啱都唔使失望,不妨试吓其他包包🥖,都系好高质又好食😋特别系小贝果🥯同紫心麻薯、芝士乳酪小软包好正!