2020-12-28
《 🍗 鸡髀大对决 @ 髀魔 VS 鸡髀爸爸 》 最近荃湾同一条街开左两间人气鸡髀,今次两间都买晒黎试黎个鸡髀对决。🍗 分别系「髀魔」 经典髀 $32 VS 「鸡髀爸爸」生炸爆汁大鸡髀// 髀魔 VS 鸡髀爸爸 //💰 价钱「髀魔」 $32 VS 「鸡髀爸爸」$ 28🏆- 以两间基本款嘅经典炸髀黎比较,鸡髀爸爸略比髀魔平四蚊,个人认为价钱都算合理。🍗 份量「髀魔」🏆 VS 「鸡髀爸爸」- 份量黎讲「髀魔」真系好大只,佢个经典髀已经系属于细髀,但仍然都好似块面咁大~😋 味道「髀魔」🏆 VS 「鸡髀爸爸」- 两只鸡髀嘅味道真系好难分高下,如果唔系今次「鸡髀爸爸」稍稍失手嘅话,我一定会话打和!「髀魔」嘅经典髀炸得香脆,每啖都会爆晒肉汁仲食到鸡肉嘅甜味!佢地自家制椒盐可以话系锦上添花,为鸡髀提味外仲带出鸡肉嘅鲜味~- 但其实「鸡髀爸爸」嘅椒盐都好好食,椒盐味好香好够味。但可惜今次应该炸得耐左,令到鸡髀少左肉汁仲有少少苦...好可惜今次稍微失手,期待下次再去会有一只更高质嘅炸髀!🍗P.S 今次嘅对决胜负只系我个人意见,人人口味不同。欢迎大家交流意见!🥰
// 髀魔 VS 鸡髀爸爸 //
💰 价钱
「髀魔」 $32 VS 「鸡髀爸爸」$ 28🏆
🍗 份量
「髀魔」🏆 VS 「鸡髀爸爸」
😋 味道
「髀魔」🏆 VS 「鸡髀爸爸」