坐落于大坑精品酒店一楼既多国菜,有开扬户外座位,而家天气凉凉地坐出去𝐂𝐇𝐈𝐋𝐋就岩晒~入面装修精致,别具浪漫格调~当日𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫叫左𝟑个𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞s & 𝟐 个𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬,食物质素都好好,而且仲好有惊喜😋👍🏻 -𝐒𝐌𝐀𝐋𝐋 𝐏𝐋𝐀𝐓𝐄-▫️𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐮𝐛𝐞 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 用炭烧网送上,上盘时用热腾腾炸炸声好治愈,超级焦香~肉质嫩滑,融合了浓郁照烧酱,甜中带有点咸香,香脆蒜片更令口感丰富多样,𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞黎讲系相当值得✔️  ▫️𝐓𝐚𝐫𝐨 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐀𝐯𝐨𝐜𝐚𝐝𝐨 𝐒𝐦𝐚𝐬𝐡 ▫️𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦 𝐚𝐧𝐝 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 同𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 都好酥脆,我地特别中意食脆卜卜既菜式,作为开胃菜一流。𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭更带有浓郁既黑松露酱香味,𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦既咸香同𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚加添奶香之余,令𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭咬下有拉丝层次感。  -𝐌𝐀𝐈𝐍𝐒-▫️𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐑𝐨𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐅𝐞𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐅𝐨𝐚𝐦为左呢款菜式而

-𝐒𝐌𝐀𝐋𝐋 𝐏𝐋𝐀𝐓𝐄-

-𝐌𝐀𝐈𝐍𝐒-
为左呢款菜式而黎😋𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 唔腥仲带点鲜甜,𝐅𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐑𝐨𝐞咸香同爆裂口感增添了丰富层次。𝐅𝐞𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐅𝐨𝐚𝐦就令整道菜更加精致同吸精,果然用上高级食材绝无失望仲好有惊喜‼️

▫️𝐏𝐮𝐦𝐩𝐤𝐢𝐧 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐨𝐲𝐛𝐞𝐚𝐧 & 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐧𝐮𝐭
好著重细节既一款𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨! 除左𝐏𝐮𝐦𝐩𝐤𝐢𝐧,仲加入左𝐒𝐨𝐲𝐛𝐞𝐚𝐧 & 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐧𝐮𝐭,整道菜增添浓郁口感和脆感坚果既香气,南瓜亦非常融入饭粒,味道感觉非常足料,啖啖口感都好丰富,加上香煎鲜味带子,呢个细腻既菜式超推‼️

用𝐎𝐏𝐄𝐍𝐑𝐈𝐂𝐄订位有时会做折,个阵食就有八折😎大家可以留意下🤍
  • Sea Urchin Pasta with Flying Fish Roe and Fennel Foam
  • Grilled Wagyu Beef Tongue with Salsa Verde