💖 牛舞日本烧肉‧涮涮锅放题 (利舞台广场) (铜锣湾)✨铜锣湾波斯富街99号利舞台广场8楼A号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️同@_ashhh_h 姐姐一路上都Book Mark咗好多餐厅,结婚之后俾我哋第一间宠幸嘅餐厅就系呢一间啦😆因为呢度除咗有寿喜烧食之外仲有烧肉😍最紧要就系呢一间系一间放题餐厅嚟㗎,食几多都得无限制唔使担心个荷包仔🤣 -日本萨摩和牛放题🥩 $648/人餐厅职员介绍完餐牌俾我哋知道之后就即刻帮我哋上咗个和牛拼盘🍱,当中有萨摩牛特上西冷、牛肩胛肉、是日稀少部位、牛腹胁肉同牛胸腹肉🥰呢几款油脂分布都好平均,油花好靓😍未食就已经俾佢深深吸引住啦!尤其是系佢个牛肩胛肉,除咗可以拎嚟做烧肉之外仲可以拎嚟做寿喜烧🤭我自己就觉得寿喜烧好味啲😆,可能因为职员帮忙烹调嘅关系😂唔使自己整特别好味嘅😌除咗拼盘之外仲有好多唔同类型嘅萨摩和牛部位可以单点,当中牛肋肉我自己就最喜欢,因为肉质比较嫩😚轻轻烧一烧就食得😋厚切牛舌都系好值得叫㗎 !因为食落超爽口🤩除此之外呢度仲有海鲜可以单点,我哋就疯狂点咗甲罗烧🦀、帆立贝🐚等摆上炉上面烧大概3分钟就食得👍🏻超快!另外熟悉嘅话我哋就叫咗鸡软骨、

💖 牛舞日本烧肉‧涮涮锅放题 (利舞台广场) (铜锣湾)
✨铜锣湾波斯富街99号利舞台广场8楼A号舖

-日本萨摩和牛放题🥩 $648/人

另外熟悉嘅话我哋就叫咗鸡软骨、番薯条、芋球等等😎香脆可口,尤其是系番薯条,佢上面仲加咗少少蜜糖酱🤭

最后我觉得佢甜品同埋饮品都好多选择🤝🏻甜品要大赞,😆因为有棉花糖机,可以自己落手整🍭,我都食左5大旧😋

想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-01-31