2023-02-12
餐厅舖面唔大,有几张High Tables,坐到十几人,但里面应该仲有啲位,呢晚去到仲有人唱紧K添,应该有个包厢。餐厅系一间酒吧餐厅,装潢新净,环境Cozy舒适,放工Happy Hour或约埋朋友聚会都几Chill,唔止有酒类饮品,呢度食物质素都几唔错。价钱本来就唔贵,而我见以OpenRice订座,于闲日指定时段仲有八折。烤慢煮美国猪肋骨 ($168/半份): 无Expect过$168元半份有咁大份量,足足约有八件骨,仲有超多炸甜蕃薯条,若二人食一份都应该饱左一大半。猪肋骨肉质软嫩,肥瘦适中,带适量脂肪,且含丰富肉汁,非常Juicy,肉味香,无雪味。烧烤酱惹味,但唔会过多而产生油腻感。炸甜蕃薯条酥脆,亦够香甜。唯一建议系甜蕃薯条应该分开上,而唔应该垫底,因为吸左少少肉汁后无咁脆口。烤澳洲草饲M2西冷牛扒配薯菜 (8oz) ($368): 熟度为Medium(五成熟),肉质粉嫩,火候掌控得唔错,无overcooked,肉汁丰富,牛味香浓。辣XO酱蟹肉扁意粉 ($148): 蟹肉非常多,仲要系大大块,可谓啖啖都食到蟹肉,酱汁加上香辣嘅XO酱,微辣,带咸香,几惹味。扁意粉唔会太淋,爽弹有咬劲
辣XO酱蟹肉扁意粉 ($148): 蟹肉非常多,仲要系大大块,可谓啖啖都食到蟹肉,酱汁加上香辣嘅XO酱,微辣,带咸香,几惹味。扁意粉唔会太淋,爽弹有咬劲。