2022-01-01
虽然好钟意食甜品,特别系蛋糕,但系一直对于Cupcake却系冇咩好感,好主要原因系因为唔中意🧁面头上超级大Pat嘅Butter Cream唔知今次嘅Cupcake会唔会令我改观呢?🧐#小胖游湾仔🐠 —————————————————🔹Lemon Meringue $32Topping并唔系平时用开嘅Butter cream,而系Swiss meringue frosting,即系蛋白霜再用火枪烧过,睇落去美美的,口感轻盈软绵绵☁️食落去甜甜的🍋Fresh lemon zest cake蛋糕质感厚实,咬开入面有一点点嘅柠檬酱,为蛋糕增加湿润度💦虽然有柠檬少少酸味去调和,但系整体来讲都依然有种好甜嘅感觉(食完有少少起痰嘅𠮶种)😂—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌖🌑🌑🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌑🌑🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑🥰舒适度:🌕🌕🌗🌑🌑👅再食指数:🌕🌖🌑🌑🌑.♟Overall♟卖相decent,升职定散水请同事食都得体,特别系佢仲有好多味拣同啱影相📸不过价钱算少贵💸,味道就中规中距,个人认为唔太值得浪费quota比🧁
唔知今次嘅Cupcake会唔会令我改观呢?🧐
#小胖游湾仔🐠