2020-02-09
大家记得呢排出街都戴口罩啊😷!!唔好懒!!😷😷·今日呢一间酒吧喺铜锣湾近海皮位置,专食西班牙菜(佢都有分店喺观塘)。bookmark左一段时间,新年前终于订咗枱去chill chill🤟🏻·霹雳蜜糖烤春鸡好鬼好食👻。有睇开个page都知道我对春鸡好讲究,Cova个件干同鞋到爆令我blacklist左成间舖🥱~呢一只鸡特别系个鸡髀好滑,配埋佢秘制嘅蜜糖酱汁一齐食啱啱好!我会比95分🤍!!·薯仔蛋饼要大推!佢系一个外脆内有流心嘅薯仔蛋饼,同我喺西班牙食嘅有得挥(暂时我认为更加出色!)薯仔唔系一批软林林既薯蓉咁简单,系有啲咬口可以咬下咬下,一定要叫黎食下🥳·蕃茄脆饱作为前菜非常之开胃,蕃茄酸、蛋黄酱嘅甜配埋包嘅脆、鱼嘅嫩,成个口感好丰富,三两下就食晒成个包🤟🏻🤍·棒棒鹅肝成支波板糖咁。作为冻盘可以慢慢dap黎食。鹅肝味道尚算香浓,配埋开心果仁个balance strike得几好😎·西班牙肉酱配甜烤车厘茄炒青口不过不失,未算太令人为之一振🤔·饮品方面叫咗两杯🥂, happyhour都几抵,平左啲啲🧊。星期五六叫埋闺蜜一齐嚟食唔错唔错(都系果句,记得带口罩)🥰~-棒棒鹅肝|$78蕃茄脆饱|$48
西班牙肉酱配甜烤车厘茄炒青口不过不失,未算太令人为之一振🤔
棒棒鹅肝|$78
蕃茄脆饱|$48
西班牙薯仔蛋饼|$78
西班牙肉酱配甜烤车厘茄炒青口|$88
霹雳蜜糖烤春鸡|$188
Tapa Room (铜锣湾)
铜锣湾告士打道218号君临海域酒店地下A舖