招牌泰式和牛浓汤河 $138期待已久既和牛船面份量真系几大🤩🤣除咗面头既和牛之外 仲有牛腩、牛丸同泰式猪皮和牛同牛腩都好淋身好有牛味 牛丸就超弹牙 泰式猪皮就脆卜卜😋😋😋加上船面既质感同我想像中唔同(之前冇食过😹)食落好弹牙 好有咬口同埋好挂汤 食落每一条面条吸收咗汤底既精华更加考验个汤底整得好唔好 好在个汤底食落好浓郁带少少椰子味 感觉唔错🥰评分: 9/10🌟招牌泰式蟹肉炒饭 $158又系份量十足既炒饭 冇夸张女仔真系建议2-3人share 咁先可以试到其他野食 个时太贪心两个人一人叫一个主食 结果大家都食唔哂😣材料俾得好慷慨 每一啖都食到蟹肉 而且锅气好够成个蛋炒饭炒到粒粒分明 旁边仲微辣既鱼露俾你调味 jeng🤤评分: 9.5/10🌟泰式街头椰子雪糕 $68呢个椰子雪糕还原度十足✨ 系泰国食既味道出哂黎 甚至好食过jj market既🥥雪糕既椰子味好浓 食落好厚滑又唔会过甜仲有新鲜既椰子肉食 感觉好fresh🤩 配埋粟米🌽同花生粒🥜一样好食 同样份量都系好大 有两大球雪糕🍨 食完超满足😋 绝对系必试之选🥰评分: 10/10🌟成间店舖装修同气氛都好好 好似去咗外国咁 加上食物质素唔
招牌泰式和牛浓汤河 $138
期待已久既和牛船面份量真系几大🤩🤣
除咗面头既和牛之外 仲有牛腩、牛丸同泰式猪皮
评分: 9/10🌟

招牌泰式蟹肉炒饭 $158
评分: 9.5/10🌟

泰式街头椰子雪糕 $68
雪糕既椰子味好浓 食落好厚滑又唔会过甜
评分: 10/10🌟

成间店舖装修同气氛都好好 好似去咗外国咁 加上食物质素唔错 还原咗泰国既味道 难怪佢开业4年来连续3年都列入香港米芝莲推介 为咗美食排一阵队都值既🥳
p.s. 我去个时店员仲好好咁送咗个green mango spicy salad🥭俾我哋 呢个酸酸辣辣咁食落超开胃 推介推介所有野食都好满意🤣
Samsen 泰面 (湾仔)
湾仔石水渠街68号地下
泰式街头椰子雪糕