2021-11-13
系出世果一刻,你既生命就系每分每秒倒数紧,既然生命有限,死亡就系预计之内。假如听日就系你人生既终结日,你会点样过?可能我只系想简单揾返间coffee shop,好似呢间「Nobis Cafe」纪录一下我最后既小时光,啊…脆弱时间到,我们一起来祷告…👇📌NOBIS · FOOD - ▪️ Korean Style · Kimchi & Pork Panini - $65▪️ Japanese Style · Teriyaki Beef Panini - $70▫️ 佢地野食主打panini,分别试左两款口味包括「韩式泡菜猪肉·班尼尼」、「日式烧汁牛肉·班尼尼」。前者馅料挤满哂泡菜,成个panini够哂厚身,食落仲有粒粒猪肉,份量十足,味道少少辣劲,几醒胃;而后者烧汁牛肉神还原返日式牛肉果种精髓,肉质做到肥美嫩滑,配搭panini几有惊喜,唔错。📌D E S S E R T -▪️ Vanilla · Flan - $35▫️ 而甜点佢地既选择都唔少,我拣左个第一次试既「Vanilla·Flan」,就咁睇卖相好似cheesecake,其实食落系月黎,加上浓郁既云呢拿香;饼皮质感属于偏向腍身少少,系经
死亡就系预计之内。假如听日就系你人生既终结日,你会点样过?
纪录一下我最后既小时光,啊…脆弱时间到,我们一起来祷告…👇
📌NOBIS · FOOD -
食落仲有粒粒猪肉,份量十足,味道少少辣劲,几醒胃;
而后者烧汁牛肉神还原返日式牛肉果种精髓,肉质做到肥美嫩滑,
配搭panini几有惊喜,唔错。
📌D E S S E R T -
▪️ Vanilla · Flan - $35
饼皮质感属于偏向腍身少少,系经典既法式甜品,值得一试。
📌D R I N K S -
▪️ D i r t y -$40
▪️ Lotus Biscoff · Affogato - $60
▫️ 识饮一定饮佢地既「Dirty」,一次过淋浴于冷暖口感之中,
入口顺滑香味够浓,唔洗搞匀,我觉得口感仲突出;
而「Affogato」就插住块焦糖脆饼,再撞上一杯
espresso,成个雪糕瞬间融化,层次感够哂丰富。