2022-07-09
夜麻麻喺荃湾想食辣,但系OpenRice揾咗一阵,喺满乐大厦呢边有间麻辣野,用「肥姐」开头,成日都觉得用呢啲朵开头嘅餐厅都会食到啲好正宗嘅嘢🤣 想食辣又冇咩选择嘅情况下就入咗去一打开餐牌,就见到一句「一直被模仿,从未被超越」,咁串,我就知自己冇拣错。今晚嘅晚餐有🤟🏻前菜:辛辣度🔥🔥🔥一边系花另一边系自家制麻辣腊肉呢个系热身前菜,一开始真系觉得好辣,但慢慢越食越过瘾,尤其是个腊肉,啲油好香口口水鸡:辛辣度🔥🔥🔥🔥🔥呢个应该系我人生食过最辣嘅口水鸡,有鸡腿肉亦有鸡胸肉,个辣味系好出众,个嘴有麻麻嘅感觉,个辣亦都喺你个口度停留一阵,不过食呢个口水鸡真系要一边食一边饮嘢。下面仲有一大堆芽菜,钟意食麻辣嘅朋友应该会觉得好好味酸菜鱼:辛辣度🔥🔥🔥应该系口水鸡令到条脷level up, 个酸菜鱼食落就轻松啦,酸菜够酸,鱼嘅份量都好多,仲有啲海带,呢碟啱晒送饭炒菜:辛辣度🔥🔥个炒菜系估唔到咁特别,睇返个餐牌其实剩系得呢一味写住「必食」🤣,佢落咗好多辣椒干,同埋秘制调味料,简单嘅炒菜都俾佢吵到好特别
今晚嘅晚餐有🤟🏻
前菜:辛辣度🔥🔥🔥