2019-12-30 152 浏览
今日经过葵芳,虽然Dinner time 但未算太肚饿,见到呢间新店叫「鸡翼山」光光猛猛,于是就试下啦☺️ 见到个menu 有十只味,只只都想试下咁,选择困难症上身⋯老细好好人,见我地无乜idea 就介绍几只味。我地两个人叫左个$118餐,包12只鸡翼+一杯饮品,仲可以拣三只味。最后决定左:03 黑松露蒜香武士、04 港式避风塘同08港呢d友情万岁柠茶。Counter 有温馨提示系即叫即炸,所以都expect 要等一阵。比想像中快㖞,几分钟就有得食啦~一试个柠茶味,哗~ 真系好好味到好感觉😭 个鸡翼好Juicy, 个柠茶味,真系好似茶餐厅个茶底⋯唔知点形容个种真香港味道,加上即叫即煮,好够热,好正,推荐👍🥰第二款系港式避风塘,个人觉得够辣(因为我唔多食辣)老细解释店员好有耐性去炒d 辣椒籽,所以个味好出👍 够辣但我都食到,系几香口😌我唔食松露,老细好窝心咁转左两只原味俾我☺️ Compare with 麦记既脆香鸡翼,都要成$9蚊只,我就觉得$118/12只既鸡翼山热辣辣鲜炸鸡翼胜价比高好多喇!食完$118有d唔够喉,试埋个01 文青风玫瑰,睇食评都系盛赞既。等多几分钟又有得食,果然无令人

见到个menu 有十只味,只只都想试下咁,选择困难症上身⋯

文青风玫瑰鸡翼

等多几分钟又有得食,果然无令人失望,个玫瑰味几清,又唔会太甜,男女都啱食🤤🤤🤤

总括来讲,喜欢食鸡翼既各位,鸡翼山系唔会令你失望! 见到个menu 有d味系期间限定,我一定会再番去试匀哂所有味🥰
文青风玫瑰鸡翼
  • 港呢d友情万岁柠茶鸡翼