2018-10-14
妈妈今晚要食素,而家嘅素食餐厅越开越多,但走肉朋友今期嘅主题「京•川•沪篇」就好吸引我,所以我就拣咗呢间同妈妈去食我觉得食嘢唔单要饱足,仲要令人满足!素食唔代表淡而无味,真心超推荐呢间,食物水准相当出色,款式特别而且选择多!完全超出预期😍多到我都就黎食唔晒😂有冬瓜做嘅东坡肉、素狮子头、上海炒年糕、素贵妃鸡⋯素回锅肉竟然真系做到猪皮嘅口感!吾讲都唔知以为自己真系食紧烧腩肉,不过明显系低油低脂健康版😏妈妈问我系咪真系素食??😂做到咁真嘅?大赞做得出色xd油炸鬼做嘅糖醋排骨,卖相同味道都神似,不过我就觉得偏甜左少少。担担pizza🍕其实食完我先知道原来佢喺仿担担面😝我净系见到好多芝士就夹左,第一啖真心有惊喜!系花生酱嘅味道!!!仲有粒粒花生同芝士,马上冲去夹多块!批底又薄又香脆,完全超水准!!香酥鸭系用一层芋头泥加一层豆腐干整成,外皮酥脆,芋泥软滑咸香,豆干有口感,成个配搭好掂!菠菜脆脆卷出乎意料好食!本身纯粹系想试吓,但估唔到系食完又会再encore嘅一件!外皮软绵带咸香,同入面嘅生椰菜形成对比,仲有啲沙律酱增加味蕾冲击,味道清爽唔腻,我个人觉得甚至比坊间墨西哥卷更好食!煎酿三宝入面嘅煎茄
紫米馒头入面有烟韧嘅紫米、糙米,超有咬口!但就觉得馒头干身左啲><
估唔到食素都有咁多甜品食😍甜品控一定唔会失望✌🏻
木桶豆腐花豆味香,口感滑,唔落糖已经好好食💕!
今晚真系食得好满足,食物水准高,卖相好,味道更好!餐厅refill速度又快,食素都可以咁有惊喜,令人意犹未尽😋而且一百几蚊位,价钱超抵食,绝对可以再encore!
餐厅无加一服务费,大家记住食完自己收碗碟