2021-10-07
和气食堂不嬲都系「人气食堂」,今次黎到就脚既黄大仙中心黎食饭~特登早左黎怕要等位,今次叫左3点刺身盛,香芒鸭胸沙律,大阪猪扒饭,培菜芭菲同埋电击鸡翼+芝士薯条!3点刺身盛有三文鱼,甜虾以及比较清既鲷鱼,价钱同份量都系中等,好适合两个人食!甜虾都系一样质素比较稳定既刺身就唔特别讲,呢到既三文鱼属于中上级,厚度同油度都好够,而鲷鱼本身唔会淡而无味,能够食到佢本身卖点所有既鲜鱼味!大阪猪扒饭系一个份量好大既don,上面有大量椰菜,食完呢一斟以为下面好少野,点知都仲有一个完整既猪扒蛋花don!系一个balance而够晒份量既选择!今次试下佢呢个小食套餐:电击鸡翼+薯条+甜品,食完之后真系觉得物超所值!之所谓全面,就系因为和气呢到唔单止系常见既日本野,而系包括小食都做得非常独特同好味!呢个组合每样野都带比我新鲜感,首先系带少少甜既电击鸡翼,佢跪炸得黎一d都无油腻同热气既感觉,惹味十足;薯条上面加左好易入口既芝士粉,带住甜味系一个高端新鲜版既薯条零食!至于芭菲我个人认为系黎呢到必食既甜品,佢非常足料,芭菲培茶味非常浓郁,好正!