2022-10-27
好耐都冇的起心肝,执笔写食评……今日上完堂,散完步,晏昼三点几,突然兴致起,搭咗程车专诚嚟Coffee Shop食个餐叹吓茶。店舖格局唔错,坐得几舒服。因首次帮衬,我只系简单嗌咗个卡邦尼意粉加壸Jasmine Pearl。等候期间,当然满有期待……十几分钟之后,终于上菜嘞。Pasta卖相颇精巧,谂住应该有啲水准,点知一食落去,「哗!乜料?!大镬,中晒伏!」,原本劲好嘅心情,迅间即跌至谷底!啲意粉个芯,完全未熟透,硬掘掘,碟嘢冻冰冰,无理由咁都可以拎出嚟俾个客啩!究竟煮𠮶个搞边科?沉住度气食咗一半,个胃已经有啲顶住,容不下喇。埋单之际,终于忍唔住托个侍应将我嘅意见同经理反映……不过阿经理以为退钱或者请饮咖啡就可令我妥协,呢个行为确实对顾客有啲唔尊重,颇令人失望。煮嘢咁无Heart,好难再令人有意欲去光顾喇。
煮嘢咁无Heart,好难再令人有意欲去光顾喇。