2021-10-17
#pb食在旺角 #pb支持黄店💛「冚棒唥」系旺角啦🤪两次去呢间都抢闸出post🤣对上一次食「冚棒唥」已经系两年前生日了 当时系去佐敦店🤪 相关食评可以参考 #pb食在佐敦 难得首图出样嘅生日post🤣 当日店员嘅用心、食物嘅质素都令我一直想去多次😍 最近发现佢系旺角开左分店 即刻约朋友再去🥰 新店风格完全唔同 以白色做主色 比起佐敦店嘅绿色 感觉更加简洁、舒服❤️.Menu跟两年前唔同左 多左好多泰菜 感觉更加特别😍 不过食物选择唔多 得几款🤪 反而好多泰式饮品 几好👍🏻🔹泰北酸酸肠🍖波波肠好得意🤪 食落肉质唔似平时嘅肠仔 偏实但系几juicy 而且好有肉味😋 同朋友一致觉得几好食🥰 另外有兜酸辣汁 中意食辣嘅朋友一定一定一定要点 个肉味会更加出😍 🔹泰式风味鱿鱼须金柚沙律🦑好colourful嘅泰式沙律😋 个汁用左泰式酸辣汁 几开胃😍 鱿鱼须份量都唔少 而且唔会好韧👍🏻 佢仲有两块蒜蓉多士 食沙律都超饱🤪🔹啱啱好全日早餐🍞佢其中一样最出名嘅野就系All-day Breakfast啦🤪 呢款入面有蒜蓉多士、炒蛋、香肠、烟肉、焦糖香蕉、薯饼、芝士大啡菇、沙律菜 超级足料😍 我食左芝士大啡菇
「冚棒唥」系旺角啦🤪
🔹泰北酸酸肠🍖
🔹泰式风味鱿鱼须金柚沙律🦑
🔹啱啱好全日早餐🍞
佢其中一样最出名嘅野就系All-day Breakfast啦🤪 呢款入面有蒜蓉多士、炒蛋、香肠、烟肉、焦糖香蕉、薯饼、芝士大啡菇、沙律菜 超级足料😍 我食左芝士大啡菇、香肠 个菇有成层芝士舖面 好邪恶 不过味道偏咸😋
🔹泰 • 椰奶红茶冰🥥
推介❤️ 冰火交融嘅感觉😍 用温暖嘅椰奶撞落大大粒红茶冰度😋 味道超浓 茶味同椰奶味超夹😍 而且比我想像中冇咁漏👍🏻
🔹泰 • 鸳鸯🥤
三层好靓嘅layers😍 一层啡底 一层奶 一层泰式奶茶👍🏻 饮落偏甜 但系几香😋 最底仲有一粒粒咖啡啫喱 咖啡味超浓🥰
整体食物、饮品都好高质 质素依然保持到😍 新店环境仲宁静 白色做主色更加舒服👍🏻 加上少有泰西fusion菜 值得一去再去💛
冚棒唥
旺角广东道983号广福大厦地下D号舖