2023-05-07 841 浏览
平时食开西式汉堡包,今次朋友带我食Little Bao中式汉堡包,估唔到几有惊喜。我同朋友试左二人餐,套餐有四款小食、两款包、两款雪糕包同两款饮品。入面有卡位同吧枱位,甚至室外座位,装潢时尚型格,灯光十足。- 紫菜炸墨鱼脆脆墨鱼丸好弹牙,外皮沾满紫菜碎,几有特色,旁边系黑蒜酱,个人觉得太咸。- 墨西哥炸云吞云吞非常香脆,味道酸酸甜甜。大细啱啱好可以一啖食晒,唔会食到周围都系碎👍🏻- 炸鸡脆脆餐厅嘅炸鸡水准好高,口感酥脆juicy,肉质好鲜嫩。- 黑松露薯条Little Bao既黑松露薯条加左蘑菇令口感比较湿润,沙律酱既黑松露味好香浓,非常惹味。薯条上面嘅腌菜可以中和沙律酱既腻,整体味道好丰富🤩- 炸三黄鸡包Little Bao用左中式包,口感好似馒头,但更加软熟。三黄鸡味道出色,花椒沙律酱简直系画龙点睛,令味道更上一层楼- 天妇罗软壳蟹包天妇罗软壳蟹包系今期special,套餐只要再加$30就可以食到。软壳蟹超大只,而且炸到所有部位都好脆但唔油腻。,另外配上腌青瓜同萝卜丝,食落无咁罪恶感😝甜品系雪糕包,味道有绿茶同海盐两款,食落比普通炸馒头更香脆,入面包住绿茶雪糕,仲有少少炼奶,入口一

入面有卡位同吧枱位,甚至室外座位,装潢时尚型格,灯光十足。

紫菜炸墨鱼脆脆

- 紫菜炸墨鱼脆脆

墨西哥炸云吞

- 墨西哥炸云吞

炸鸡脆脆

- 炸鸡脆脆
餐厅嘅炸鸡水准好高,口感酥脆juicy,肉质好鲜嫩。

黑松露薯条

- 黑松露薯条

炸三黄鸡包

- 炸三黄鸡包

天妇罗软壳蟹包

- 天妇罗软壳蟹包

雪糕包

甜品系雪糕包,味道有绿茶同海盐两款,食落比普通炸馒头更香脆,入面包住绿茶雪糕,仲有少少炼奶,入口一热一冻,冰火交融,非常好味😋

Yuzu  Maple  Soda

- Yuzu Maple Soda
餐厅一共有四款mocktail,Yuzu Maple Soda以䄂子味为主,伴随独特嘅紫苏香味。

Chrysanthemum Lemonade
- Chrysanthemum Lemonade
材料主要有菊花,蜜糖、柠檬同姜,甜度适中,消暑一流。

整体而言,前菜已经好惊艳,但好戏在后头,中式包同雪糕包超级好味,难怪Little Bao 一直都咁高人气。
2023-04-23
紫菜炸墨鱼脆脆