2020-06-10
能够相爱系一种缘份,尘世间太多恩怨,悲欢离合,人类都只不过系命运里面操控既棋子。唯一可以做既就系珍惜现在拥有既野因为你唔知道几时有一日,佢会好无情咁将佢带走。对我黎讲,我会珍惜而家令我每日都想食我自己钟意既野,呢间「喜相逢」今晚一定要试试佢!👇📌必食 · 推介 - ▪ 秘制 · 醉鸡 - $78▫ 醉鸡呀!虽然系例牌但份量比我想像中多,而且真材实料,鸡皮够薄身酒香浓郁;话明秘制当然有佢既独门秘技啦,所以调味方面比出面既醉鸡相比,我觉得稍为清香。食落肉质腍滑入味,唔会太油腻,认真唔错。📌汤饺 - ▪ 香菇芫茜 · 猪肉饺 - $40▫ 跟住就系最驰名既汤饺呀,一碗完全无味精既老火汤做汤底,猪肉饺加入芫茜、香菇粒加强口感。但最重点就系芫茜既清新,食落完全唔抗拒;加上饺皮够薄,馅料够多,真系话咁快就扫哂成碗呀,食得过!📌煎饺 - ▪ 白菜 · 猪肉饺 - $33▫ 另外煎饺都唔错,表面轻轻煎过,夹落够干身唔会油淋淋,呢点抵赞。趁热食既话,咬落仲相当脆身,里面馅料均匀受热,所以口感特别丰富。整体我觉得呢间小店值得再黎,钟意食饺子既朋友可以一试呀 !
▪ 秘制 · 醉鸡 - $78 ▫ 醉鸡呀!虽然系例牌但份量比我想像中多,而且真材实料,鸡皮够薄身酒香浓郁;
食落肉质腍滑入味,唔会太油腻,认真唔错。
📌汤饺 -
▪ 香菇芫茜 · 猪肉饺 - $40 ▫ 跟住就系最驰名既汤饺呀,一碗完全无味精既老火汤做汤底,猪肉饺加入芫茜、 香菇粒加强口感。但最重点就系芫茜既清新,食落完全唔抗拒;
加上饺皮够薄,馅料够多,真系话咁快就扫哂成碗呀,食得过!
📌煎饺 -
▪ 白菜 · 猪肉饺 - $33 ▫ 另外煎饺都唔错,表面轻轻煎过,夹落够干身唔会油淋淋,呢点抵赞。
整体我觉得呢间小店值得再黎,钟意食饺子既朋友可以一试呀 !