又系去食 寿司郎 期间限定menu 嘅时间喇~ 今次主题「北海道 x 三陆」,海鲜为主。主角就一定系 特大帆立贝 喇,真系好大, 好鲜甜,$27 真系无得输另一个必食就梗系白老牛,话系「北海道第一和牛」嘅黑毛和牛,上枱同佢张相都相差颇远,牛味都几浓,肉质有啲啲榎 但影响不大, 都正~跟住呢个问题就大喇, 北海道海螺, 应该系我喺寿司郎食过最差嘅野,咬落去系硬嘅 寿司郎 炸物一向稳阵, 炸公鱼都唔例外, 视乎你嘅口味, 我就觉得加啲盐 好食啲,有啲 fish’n’chips 嘅感觉日本产炙烧八爪鱼 系另一样 唔系几好食, 感觉上唔觉得佢有炙过,食落亦都好韧 最后两款, 就系 炙烧喜之次 同 沙甸鱼, 喜之次本身都系比较高质嘅食材, 炙过多左香味都几好食, 沙甸鱼反而有惊喜,$12 无投诉啦。甜品食埋佢个原味 卡达拉娜, 见到佢仲有上次限定嘅卡乐B 联乘卡达拉娜, 叫埋嚟比较下 两个嘅味道都分别好大, 原味焦糖味浓好多, 芝士味似纽约芝士蛋糕, 卡乐B 味甜啲, 比较就觉得佢个薯味几明显期待下次 又有咩限定食下~。希望下次少啲伏

青森县产特大帆立贝

北海道产白老牛

北海道产海螺

炸北海道产日本公鱼

日本产炙烧八爪鱼

三陆产炙烧喜之次
北海道产沙甸鱼

浓厚芝士味卡达拉娜

期待下次 又有咩限定食下~。希望下次少啲伏
午餐
青森县产特大帆立贝