2015-01-16
离开观塘工厦区进驻尖咀返工,揾个好地方happy hour再不是梦!最近就得新同事指点迷津,带我嚟到呢个秘密花园摸下杯底、松一松!坐低先发觉⋯个名咁熟嘅?原来之前听朋友讲过EPURE fine dining嘅食物、环境等质素都好好,所以都好想试试,咁我今次就试咗饮嘢先啦!先讲讲环境,穿过商场入到嚟真系好似去咗另一个世界!入夜后灯饰好有情调,而坐椅非常宽敞舒适,且每枱之间相距甚远,同朋友畅所欲言都唔怕隔墙有耳,对住海景吹风+吹水,人生一乐也!当日想饮啲比较fresh、又唔好太「啃」嘅酒精,侍应就推介咗呢杯荔枝味嘅cocktail 俾我,味道的确好清新,易入口之余又唔会话无酒味、几啱女仔饮,果然无介绍错!黎明唔空肚食早餐,我就唔得空肚饮酒,就点了客三文治,估唔到又几有水准,尤其系沙律蔬菜好新鲜,认真唔错!今次happy hour的确几「合皮」,要快啲试埋室内fine dining先得!