再次光顾小时候成日嚟嘅「唯一面家」,希望能够回味往昔的美味。今天我点了几道招牌菜,包括吉列猪扒配唯一担担面、猪膶拼猪颈肉麻辣米线和北京馅饼。这次的用餐体验再次证明了「唯一面家」的独特魅力,让我重拾过去的美味时光。唯一担担面带有微辣的口感,最紧要,就系佢𠮶阵好浓郁嘅虾干味,真系其他地方食唔到,为整道菜增添了一种独特的风味。美中不足嘅,就系佢块猪扒已经冇以前咁好味。猪膶拼猪颈肉麻辣米线。米线本身煮得爽滑,搭配猪膶和猪颈肉的组合,为整道菜带来了丰富的口感和层次。呢度绝对唔会悭住悭住咁样俾𩠌,啲猪膶同埋猪颈肉多到食唔晒😂最后北京馅饼,虽然佢系一个小食,但系可以算系成餐饭嘅主角,嚟到呢度一定要食。馅饼的外皮酥脆,内馅则是以猪肉和韭菜为主。我特别喜欢这道菜的口感和味道,酥脆的外皮与丰富的内馅完美结合,每一口都充满了满足感。「唯一面家」再次让我重拾了过去的美味时光。

「唯一面家」再次让我重拾了过去的美味时光。