一直以黎见到大家大赞呢间以坚果为主既饮品店🧋好正已经好有兴趣想试架啦,呢日同屋企人系石门食完野🍴系场内行过见到呢度居然有分店😳 原来系最近先至新开,睇黎以后大家系石门吃喝又有多一个选择啦😉.系未饮过呢间饮品店出品既坚果饮品之前个人认为佢地既价钱略为有d贵🤨,不过当睇过店内既单张介绍先知原来店内所有饮品都系不含奶粉或者牛奶🥛,只有使用杏仁、核桃、夏威夷果仁、榛果同腰果五种坚果🌰,完全系真材实料同埋天然,所以呢度既定价俾其他饮品店高都系合理既🤔.呢度既饮品除左系纯素,好适合素食既朋友之外,坚果更系含有高植物性蛋白质同好脂肪,运动🏋🏻‍♀️后叹返杯,既可奖励自己亦可补充营养,可以话系一举两得😆******************************✨伯爵朱古力坚果奶盖茶🍫 ($47)呢杯奶盖茶系呢度既皇牌饮品,平时饮开无糖饮品既我由于系第一次饮就听取左店员既建议拣左半糖🙆🏻‍♀️无谂过原来坚果🌰打出黎既奶盖质感居然可以厚身到好似慕丝咁,加上朱古力🍫既味道香浓,成个感觉就好似系食紧一份朱古力甜品咁,幸福又满足🥰(会唔会只得我先有咁既感觉?😂)不过都要提返大家⚠️朱古力奶盖上面系洒左好多朱古力粉,

✨伯爵朱古力坚果奶盖茶🍫 ($47)

不过都要提返大家⚠️朱古力奶盖上面系洒左好多朱古力粉,食既时候要小心❗️小心❗️小心唔好俾d朱古力粉搞到咳🙈

不过由于个朱古力坚果奶盖味道实在太吸引,笔下笔下食晒d奶盖最后得返杯伯爵茶🫖,即刻有种由天堂跌落地狱既感觉😂 建议大家可以留返少少🤏🏻奶盖同茶底搅拌,咁样失落感会无咁强烈🤣
个人认为如果将呢杯奶盖茶看待成一客甜品,47蚊算系物有所值既🤔特别系钟意朱古力既朋友,有机会既一定要试下😋
✨苹果脆脆枫糖坚果奶盖茶🍎 ($38)
系未试过坚果奶盖之前会好奇到底会唔会系好似杏仁奶咁带有少少溢味,又还是系杏仁糊咁重味?估唔到原来实际既味道系少少咸咸地得黎但系就带有浓郁坚果香,非常独特😳

奶盖上面既苹果脆脆🍎有如米饼一样酥脆,系呢杯饮品第二个惊喜位😳 面头仲有淋左少量枫糖🍯,不过因为被坚果奶盖既味道盖过,反而就唔太感受到🤣

不得不提既系呢度既果汁系黎自新鲜水果,所以会饮d微小既苹果颗粒🍎;而店员就建议我地呢杯可以拣选微糖,既保留到苹果原有既酸度,甜甜酸酸既味道亦可以中和返奶盖所带黎既饱和感,果然系无介绍错😋
个人认为朱古力味奶盖同原味奶盖各有千秋实在难以评论到底边款比较好,建议最好既办法就系同屋企人/心爱既另一半一齐试晒两款,唔钟意既话起码都有人可以帮手解决😂🙈
👧🏻人均消费:$45
😋味道指数:4.5/5
💰抵食指数:3.3/5
🪑环境指数:3.5/5
💁🏻‍♀️服务指数:4.2/5
👍🏻再访指数:4.5/5
📍NUTTEA
地址:沙田石门安群街3号京瑞广场2期1楼OK Mall 141B3号舖
⏰营业时间:11:30–20:30 (Mon–Sun)
(📍鲗鱼涌、铜锣湾、中环、旺角、葵芳、新蒲岗、观塘、九龙湾及大埔亦有分店,营业时间有所不同)
外卖自取