2015-10-14 1371 浏览
住南区既我,出亲铜锣湾都经过天乐里,突然呢几个月见到间特别光既食肆,一定系新开无耐。入到去~哗!好多旧式既布置,我好中意咁有特色既装潢就连餐牌都特别过人,系用乒乓球拍制的,系确确实实既球拍,即刻想打返场波打开餐牌仲会见到以前既饮品,例如:黑牛,牛肉汁等等我见到「和尚跳海」觉得好新奇,而且我从未饮过,朋友说几好味架,所以就一试!上台时系咁的,朋友说先将两者搅匀就会变左淡淡既奶黄色,之后就看自己喜欢而加入盐/糖先饮我拣左加糖,放糖既器皿都好旧式呀加左糖既滚水蛋,我觉得似腐竹蛋糖水既味,好特别,唔错唔错另一位朋友都有叫到,但佢就落盐,所以我都饮左几啖,我觉得落盐更好饮,饮落有蛋香,与晚饭更夹!!呢个咖喱牛腩农夫包一个字「正」,2个字形容「必食」上台时,外表已经好吸引。香浓咖喱汁,是日式甜味,带有微辣,应该大部分人都食到,其实除左牛腩,仲有其他主菜选择:鸡,鱼...一上台我建议大家先食农夫包个「盖」,新鲜上台又热又脆,包内仲涂左牛油,好香,沾上咖喱汁口一咬,香脆既声音,正呀!牛腩炆到好林,而且好入味,食到底时,原来包底仲有饭,真系够晒2个人食👍👍

入到去~哗!好多旧式既布置,我好中意咁有特色既装潢

打开餐牌仲会见到以前既饮品,例如:黑牛,牛肉汁等等

和尚跳海

上台时系咁的,朋友说先将两者搅匀

和尚跳海

就会变左淡淡既奶黄色,之后就看自己喜欢而加入盐/糖先饮

我拣左加糖,放糖既器皿都好旧式呀

加左糖既滚水蛋,我觉得似腐竹蛋糖水既味,好特别,唔错唔错

咖喱牛腩农夫包

呢个咖喱牛腩农夫包
一个字「正」,2个字形容「必食」
上台时,外表已经好吸引。
咖喱牛腩农夫包