唔想每日生活无限loop?唔想每日只有黑同白。想将色彩变得更加丰富,试下离开既定既comfort zone,提升自己Life quality,至为之首要呀。就好似呢间纯白、简约色系「HeyDay Café」将自己个假期充实一下,店主仲提供埋咖啡豆同埋狗狗粮食,真系好想讲一句,Hey…You make me a day!👇📌Good · Day - ▪ Floral · Black - $50▪ Iced Matcha Latte - $50 ▫ 要有good day先要整返两杯good drinks先,第一杯用上法国大马士革「玫瑰·花茶」。最有惊喜系佢唔系普通花茶,佢加左House Blend既Espresso落去,除左入口有花香味,仲多左一份浓郁既咖啡味,成个感觉好特别,层次相当丰富;而后者「抹茶·拿铁」亦都几impressive,事关除左饮落奶泡够幼滑外,仲用上来自日本当地山政小山园出产既抹茶粉,难怪仲有一份微微回甘,甜而不腻既感觉,呢个一定要试!📌Big · Day -▪ Organic Chicken Breast · Cheddar Cheese - $88▫ 主食方面可以一
唔想每日生活无限loop?唔想每日只有黑同白。
简约色系「HeyDay Café」将自己个假期充实一下,
店主仲提供埋咖啡豆同埋狗狗粮食,真系好想讲一句,
Hey…You make me a day!👇
📌Good · Day -
Floral · Black - $50
Iced Matcha Latte - $50
Floral · Black

难怪仲有一份微微回甘,甜而不腻既感觉,呢个一定要试!
📌Big · Day -
▫ 主食方面可以一试佢地既bagel有机鸡胸肉·车打芝士贝果」,
馅料相当足料,鸡胸肉唔干身,配搭车打芝士,层次感丰富;
加上bagel烘得脆卜卜,食到淡淡既麦香,衬埋杯咖啡观感就fit哂。
📌SWEET · DAY -
Purple Yam · Roll Cake - $55
Purple Yam · Roll Cake
▫ 黎呢到一定要试埋佢地蛋卷,今日是日口味系「紫薯·蛋卷」。
卖相认真吸引,先讲佢个质感非常松软,紫薯馅料好足料,
Purple Yam · Roll Cake
加上完全无果种死甜,紫薯味又够浓郁,认真食得过。
2021-05-15