如果有机会将心底里既说话讲出黎,你又会唔会想知?无论将来定现在,有缘既话你一定会听到。仲好记得曾经呢间「Season Oyster · Wine Bar」系我地相识既,两年后既今日我故地重游,发觉所有野都都无变,只系坐系我对面既唔再系你,而系一大盘生蚝呀!我最爱既生蚝呀!今晚枝白酒终于大派用埸啦喂!👇📌Oyster · Set -▪ Raleigh Chardonnay - $198▫ 黎到呢到必点既生蚝套餐,只系需要任拣餐厅一枝红/白酒,就可以用极平优惠价换购半打中码或一打精选生蚝。我今次拣左呢枝南非品牌既白酒,闻落有淡淡既果香味,属于容易入口既级数,适合唔经常饮酒既女仕们;而后劲仲带点清甜感,配上生蚝就无得输啦。▪ Daily Selected Oyster - $50 (12pcs)▫ 今晚餐厅是日既「精选·生蚝」来自南非产地,本身卖点唔系肥大肉厚,而系sell个味道同层次感;食落海水味非常突出,而口感偏向creamy少少,呢个size一啖一只果种满足感令人难以抗拒。仲可以以$9一只无限添食,不过要嗌一打起步,咁抵玩仲系边到揾呀?📌Main · Course -▪ Baked L
如果有机会将心底里既说话讲出黎,你又会唔会想知?

无论将来定现在,有缘既话你一定会听到。仲好记得曾经呢间

我故地重游,发觉所有野都都无变,只系坐系我对面既唔再系你,

📌Oyster · Set -
Raleigh Chardonnay - $198
Raleigh Chardonnay

▫ 黎到呢到必点既生蚝套餐,只系需要任拣餐厅一枝红/白酒
就可以用极平优惠价换购半打中码一打精选生蚝
我今次拣左呢枝南非品牌既白酒,闻落有淡淡既果香味,
Raleigh Chardonnay

属于容易入口既级数,适合唔经常饮酒既女仕们;
而后劲仲带点清甜感,配上生蚝就无得输啦。

Daily Selected Oyster

▫ 今晚餐厅是日既「精选·生蚝」来自南非产地,本身卖点

📌Main · Course -
Baked Lobster · Cheese Butter · Rough Fries - $99

▫ 性价比一绝既限定套餐「芝士焗波士顿龙虾·粗薯条」,半边
龙虾肉配半溶芝士,而且芝士渗透哂龙虾肉里面,味道相当惹味;

而肉质食落爽口弹牙,配上炸到金黄色既粗身薯条,外层爽脆,
成个口感两者相当之夹。

Pasta · Aglio E Olio · Claims - $128
Pasta · Aglio E Olio · Claims

▫ 就连意粉都几有惊喜,呢个「牛油·蒜香蚬肉·意粉」份量
比我预期中多,两个人都够哂有突。而且上到枱仲非常够热,
Pasta · Aglio E Olio · Claims

食落蒜香牛油味十足,每条意粉口感又够软腍,认真唔错。
2020-11-25