正值春天,行街又买嘢又操劳,都需要解解渴,续续神。噉就谂起我啲朋友之前推荐咗我一间尖沙咀嘅糖水店「星十五」,话佢哋嘅甜点都几出色嘅,于是我就带埋男友一齐去试吓😋一行入去,首先就见到佢哋嘅装修高雅朴实,有种老派茶餐厅嘅气氛,但又唔会失咗现代感👍 店员人都好nice,见到我同男朋友入到去就已经笑容满面咁招呼我哋😄首先,我选择咗嚟份「杨枝甘露」。💭杨枝甘露嘅味道绝对系一流,甜而不腻💭成碗满满嘅糖水有新鲜嘅芒果、柚子同埋绵软嘅西米,微微凉嘅口感一试就令我爱上佢💭颜色金黄,饱满嘅芒果同柚子让整个杨枝甘露看起来很诱人另外,男朋友就选咗嚟份「木瓜雪耳」。💭佢话呢个木瓜雪耳同一般嘅有啲唔同,味道清香,甜度适中💭木瓜与雪耳的结合非常不错,两者的口感互相补充,再加上糖水的甜,简直就是享受💭食物的颜色鲜艳,那种绿色嘅木瓜跟雪白嘅雪耳配合一齐,看起来就已经很有食欲「星十五」嘅中式糖水系我食过最好味嘅之一👍 无论系气氛定系食物,都令人感到非常满意😋 下次仲会再嚟,试吓其他嘅糖水同小食,真心推荐大家都嚟试试㖞!🥰

首先,我选择咗嚟份「杨枝甘露」。
💭杨枝甘露嘅味道绝对系一流,甜而不腻
💭颜色金黄,饱满嘅芒果同柚子让整个杨枝甘露看起来很诱人
另外,男朋友就选咗嚟份「木瓜雪耳」。
💭佢话呢个木瓜雪耳同一般嘅有啲唔同,味道清香,甜度适中