2024-04-02
我深深明白寻找一间合心嘅甜品店可以好困难,所以今次就同大家分享一间我最近发现嘅宝藏甜品店「星十五」。身处繁华嘅尖沙咀,呢度附近真系好难揾到一间环境舒适同味道出色嘅中式糖水店! ✨首先座位舒适,设计独特,灯光调度得恰到好处,整体气氛让人放松,绝对系夜晚约朋友谈心或者约会嘅好地方。🌃✨啱啱坐低,就有侍应招呼上嚟,个服务亲切有礼,一直都保持笑容,实在令人感到心情愉快!😊✨ 嚟到必试嘅糖水,就系「木瓜雪耳」啦!每一口都令人回味无穷,木瓜嘅鲜甜配上雪耳嘅滑嫩,口感俐落,令人感到十分舒畅,呢款糖水不但味道好,仲有美容养颜嘅功效呢!🍨😍✨ 再嚟就系「龙眼冰」喇,呢个就系夏日解渴首选啦!清甜嘅龙眼配上爽口嘅冰粒,真系喺热浪中寻到咗清凉透彻嘅感觉。🍹😋 ✨当然,除咗糖水,佢地嘅「春卷(墨鱼滑)」都系一抵嚟试嘅。饼皮香脆,墨鱼滑鲜嫩滑爽,拎嚟配糖水饮,简直就系人间美味!🍥👍「星十五」无论喺环境、服务,抑或者食品嘅味道都绝对系一流,成为尖沙咀甜品新地标真系名副其实!如果你都系喺夜晚寻找一个有气氛、能让人舒压嘅甜品店,咁「星十五」就系你理想嘅选择啦!🌛🥰💯👏🏻🎉"