2022-05-28
「晨早流流食早餐」系列之山旯旮隠世茶餐厅一向对早餐有要求的胃食猫, 自从一次机缘巧合下试过呢度既早餐后, 就一直念念不忘, 皆因系我食过最好食既早餐之一暖暖既丹麦厚多士, 香浓既牛油, 酥脆既口感, 一级棒! 香煎午餐肉够厚够大块, 煎到好香, 少少咸, 好惹味炒滑蛋系茶餐厅早餐既灵魂所在, 呢度水准高班, 一直都keep 得好好, 每次都炒到香滑浓到食多10份都得! 炒蛋上既黑松露好香, 份量一啲都唔吝啬, 沟埋啲蛋一齐食又得, 一啖蛋一啖黑松露又得, 好得~ 得咗~ 雪菜肉丝米既份量, 配搭, 味道, 浓淡, 都配合得好好, 连汤都饮埋热茶走甘香浓, 除左赞, 都系赞呢个餐, 每次食完既后遗症就系想再食多一份, 同埋成日心挂挂想再去... 顺带一提, 呢度服务唔错, 连带位, 收牌, 执枱既伙计都会讲唔该呢间平民茶餐厅, 价钱公道, 食物质素高, 服务唔错, 真系值得推介同支持既隠世茶餐厅
暖暖既丹麦厚多士, 香浓既牛油, 酥脆既口感, 一级棒!
香煎午餐肉够厚够大块, 煎到好香, 少少咸, 好惹味
热茶走甘香浓, 除左赞, 都系赞