2020-06-06
系偶遇既一刹那,我地彼此相识了。无意中的一次约会,偶然的双目交投,心跳开始加快,面红起来。低声说笑,沉醉于彼此既世界里面,旁若无人,那份爱,灼热我心内。讲笑咩?你估仲细呀?FF少阵啦。年少无知既爱情系最单纯,最无杂质既感觉,呢种甜蜜经历有时不禁谂返起,心里都会甜甜一笑。不过对我黎讲,食甜野我都一样咁甜呀,今日黎到中环呢间PMQ呢间窝夫店「Moment By Moment」,我就知道我呢个Moment要爆啦!👇📌Belgian Liège Waffles - ▪ Chocolate Chips - $45▪ Dark Chocolate Dip - (+$5)▪ 1 Scoop Ice-Cream - (+45)▫ 试左佢地既招牌「烈日窝夫」睇落好似格仔饼咁,但食落就知系与别不同。新鲜出炉即叫即整,今次拣左朱古力碎口味,再加5蚊额外淋上黑朱古力酱。咬落外面特别脆身,而里面质感有d似面包,相当松化;黑朱古力加强成个口感,唔会干争争;另外比多$45加左个单球雪糕,拣左传统瑞士朱古力味,佢地既雪糕都系用Mövenpick品牌,入口特别幼滑,绝对系高质保证。📌Limited Edition -▪
📌Belgian Liège Waffles -
▪ Chocolate Chips - $45
▪ Dark Chocolate Dip - (+$5)
▪ 1 Scoop Ice-Cream - (+45)
咬落外面特别脆身,而里面质感有d似面包,相当松化;
入口特别幼滑,绝对系高质保证。
📌Limited Edition -
▪ Mini Waffle · Raspberry chocolate - $88
▫ 只有weekend同Sunday先会有既「红桑子 · 朱古力小窝夫」
烤焗后特别松脆,旁边加埋士多啤梨做点娺,打卡就真系岩哂。
再淋上朱古力酱topping,甜得黎又唔会太"漏",一定要试!
📌Beverages -
▪ Lemonade Mint Fizz - $42 ©
▫ 食左咁多甜腻野,系时侯整返杯解腻既「柠檬薄荷泡泡」,
加左薄荷同柠檬一同榨成汁,形成呢杯相当清新既饮品。
静静地坐系outdoor系PMQ扮下文青又得,得左!