2024-05-03
今次嘅目的地喺「森.汤咖哩」,系观塘嘅一间日式西餐。📍呢间餐厅嘅主打食品,即系汤咖喱、乌龙面同串烧,已经吸引到我试吓啦!🥳我咁早就来嘅原因喺?因为我想试佢哋嘅烧鸟套餐A(有一杯生啤🍺送喔)同埋佢哋嘅乌龙面🍜。开始时,我叫咗三款串烧:日本岩手鸡肉串、生开边鸡中翼串同酢橘鸡膝脆骨串。日本岩手鸡肉串嘅味道鲜嫩,色泽黄亮。闻上去𠮶阵香气,我已经流晒口水,食落口就更加唔使提,肉嘅质地腍软,简直就系爽口满分💯 。接住就食佢嘅生开边鸡中翼串,颜色金黄,经过碳烧嘅香气挥散唔开,味道就更加入味,食落口口感鲜美,即时令我觉得,今日嘅选择真系好正确😌。第三款就喺佢嘅酢橘鸡膝脆骨串,呢款更加特别,食落口就感受到𠮶阵清香,清新嘅脆骨咬落去爽口得嚟唔干脆,令人爱不释口🥰。接著,我食嘅新鲜疏菜有鸡脾菇、翠肉瓜同秋葵。呢三款疏菜味道鲜美,成个口感鲜嫩爽口,送知肚鸟系绝对嘅享受👍。「森.汤咖哩」嘅环境气氛浓厚,员工好有礼貌,用餐都非常舒适。连返工嘅蓝丝都可以喺度再饱腹一顿。我觉得,今晚嚟「森.汤咖哩」真系一个好好嘅选择,下次我会再嚟嘅!祝大家食得开心,我哋下次再见!👋😊
日本岩手鸡肉串嘅味道鲜嫩,色泽黄亮。闻上去𠮶阵香气,我已经流晒口水,食落口就更加唔使提,肉嘅质地腍软,简直就系爽口满分💯 。 接住就食佢嘅生开边鸡中翼串,颜色金黄,经过碳烧嘅香气挥散唔开,味道就更加入味,食落口口感鲜美,即时令我觉得,今日嘅选择真系好正确😌。
第三款就喺佢嘅酢橘鸡膝脆骨串,呢款更加特别,食落口就感受到𠮶阵清香,清新嘅脆骨咬落去爽口得嚟唔干脆,令人爱不释口🥰。 接著,我食嘅新鲜疏菜有鸡脾菇、翠肉瓜同秋葵。呢三款疏菜味道鲜美,成个口感鲜嫩爽口,送知肚鸟系绝对嘅享受👍。