2018-10-13
今日同朋友去Popcorn 睇戏,但我哋早到咗,仲有排先入场,于是就想揾间清静又舒服嘅餐厅食啲嘢、倾吓计,上网找到呢间叫「乐糖」嘅餐厅,去到后见到店面清洁舒服,仲有露天座位㖭,好合我哋要求,就入去试吓入到餐厅,首先感到店员好有礼貌,佢哋先问我俩想坐室内还是露天座位,因为天气有啲热,我哋就拣咗坐室内梳化位,虽然系平日,但已差不多满座,相信食物有一定水准。坐低后就睇吓有咩食,店舖叫「乐糖」,当然系以甜品为主,但亦有其他小食、意粉、Pizza等食品。我哋被餐牌内嘅甜品吸引,因为唔太肚饿,所以只叫咗一个意粉,两个甜品...哈哈...女仔总系喜欢食甜嘢。我哋拣咗一份卡邦尼意粉share食,侍应一放低碟意粉,我哋已经闻到香浓芝士味,食落软硬适中,真系好好味!食完意粉到甜品出场啦!我哋分别叫咗一set桂花荔枝水信玄饼,除有玄饼外,仲有云喱嗱雪糕同一杯有机花茶,乜嘢系水信玄饼呢?系类似冇色嘅果冻,透明如水晶,入口即溶。而我哋叫呢个水信玄饼好香桂花味,入口清甜,雪糕幼滑,奶味极浓!而花茶则淡淡清香,既有助松弛神经,亦可舒缓紧张情绪。另一个我哋order咗嘅甜品系迷你芒果班戟,芒果好甜好香,忌廉幼滑,班戟
食完意粉到甜品出场啦!我哋分别叫咗一set桂花荔枝水信玄饼,除有玄饼外,仲有云喱嗱雪糕同一杯有机花茶,乜嘢系水信玄饼呢? 系类似冇色嘅果冻,透明如水晶,入口即溶。而我哋叫呢个水信玄饼好香桂花味,入口清甜,雪糕幼滑,奶味极浓! 而花茶则淡淡清香,既有助松弛神经,亦可舒缓紧张情绪。
另一个我哋order咗嘅甜品系迷你芒果班戟,芒果好甜好香,忌廉幼滑,班戟皮好薄,但又唔会一拎起就散晒,总之就系正啦!
整体而言,呢间餐厅清雅舒适,甜品水准高,一定会再返嚟试埋其他食物。