2022-09-19 608 浏览
「海街丼」来自东京,主打海鲜丼,其丼饭已足料又新鲜见称,定价亦大众化。所以今日就去试试佢😜😜店内环境尚算舒适,有一个细吧枱放满清酒樽🍶带点日本气氛😌😌睇紧Menu时店员非常有礼貌地介绍😉原来呢度都有Secret menu 😆😆其实都唔系Secret 系厨师发办丼,今日系 拖罗海胆丼😍😍最后梗系点厨师发办丼😝🍱拖罗海胆丼原来佢系非一般丼😱😱佢系「三食」1) 先混合酱油和芥末,品尝拖罗鲜味2)然后再将特制「寿司醋果冻」混入米饭,享受寿司味道3)尚余1/3 饭时,可以加入准备小配料及用鲜鱼秘制的「鱼介出汁」,混成茶渍饭再继续享用🍣拖罗非常新鲜,亦很肥美,入口有即溶嘅感觉。海胆亦很鲜甜😊❤️真心好特别呀,自己加醋仲要系果冻嘅样,有趣有趣,不过唔一定落晒根据自己口味便可。🐟鲜鱼汁用保温壶keep 暖😌😌非常窝心。鱼汁好够鲜味,咸淡适中👍🏼👍🏼💠惊喜之选一丼三食好特别 ,而家每一食都有特别之处大家值得一试👍🏼👍🏼

店内环境尚算舒适,有一个细吧枱放满清酒樽🍶带点日本气氛😌😌

最后梗系点厨师发办丼😝
🍱拖罗海胆丼
原来佢系非一般丼😱😱佢系「三食」
1) 先混合酱油和芥末,品尝拖罗鲜味
2)然后再将特制「寿司醋果冻」混入米饭,享受寿司味道

🍣拖罗非常新鲜,亦很肥美,入口有即溶嘅感觉。海胆亦很鲜甜😊

💠惊喜之选
一丼三食好特别 ,而家每一食都有特别之处
大家值得一试👍🏼👍🏼