2018-05-18
要左大碗羊肉米线,两个人share。好快就有得食,一上台一睇,个碗的确几大,米线可能一人分到两小碗。听到隔离台熟客话要加底,先知原来可以免费加底。可能我地两个都大食,其实食完都唔系好饱,但起码唔饿啰!如果有下次,会加底😂羊肉要左净瘦,切薄片,份量都算多,有十五片或以上。羊肉可能切薄片既关系,唔重羊骚味,都几嫩。但就冇咩口感,同米线一齐食,唔知自己食紧羊肉。主角羊肉质素算普通,未太出色。米线几顺口,食完一啖又一啖。属于幼米线,唔差既,正常货色。汤底第一啖食算几清甜,我有surprise左。平时出街食咩面、米线都好,我都唔会饮汤,今次破例饮左四啖😂可惜汤面浮住好多油脂,怕油腻既我会扣少少分。羊肉、米线同汤一齐食,几正嫁!餐厅仲有提供辣菜甫,几脆,辣劲后上,加埋会增加口感,但中意清淡既话就唔洗加啦!我净系饮左四啖汤,但食完之后,竟然超级口干,个汤应该落左无数味精。本身仲觉得几好食,可以再黎,不过味精咁劲我谂试过就算啦!仲叫左韭菜猪肉饺,上到台仲热辣辣。饺子皮薄、少少烟韧,唔会系粉既感觉,不错。馅料都ok既,未算太多,但调味唔会over,不过韭菜味唔出。冇汤汁,整体接受到,正常野吧!观塘哩间依
要左大碗羊肉米线,两个人share。
羊肉要左净瘦,切薄片,份量都算多,有十五片或以上。
主角羊肉质素算普通,未太出色。
米线几顺口,食完一啖又一啖。属于幼米线,唔差既,正常货色。
可惜汤面浮住好多油脂,怕油腻既我会扣少少分。
羊肉、米线同汤一齐食,几正嫁!
观塘哩间依家做紧全店九折,要试既就快啲趁平少少去啦~
整体性价比算高,价钱唔贵,但食物质素普通,冇咩特别,未试过可以一试。试过又唔中意味精既人,应该冇下次了吧!
味精令我对餐厅大打折扣,不过可能系佢地既生存之道,单纯个人口味唔中意罢了🤷🏻♀️