招聘中
最高可达 $20,800
最高可达 $17,800
最高可达 $28,000
2013-09-06 107 浏览
记得年初喺openrice度睇过编报导,介绍「丸亀制面」独有o既流心天妇罗蛋,其实一路都想去试,无奈小肥极少过海,所以一拖再拖,结果要等到表妹约去红馆睇天生歌姬A-Lin o既演唱会,小肥表哥先终于有籍口去一尝此道「炸蛋」 !唔过九龙真系唔知道原来iSQUARE咁方便,同地鐡站可称得上为连体婴;商场又有升降机由地鐡𠮶层上餐厅,真系悭返唔少时间同脚骨力 !一早知道黎「丸亀制面」要排队,小肥好醒目地早几日就打定电话问服务生咩时间帮衬唔洗排咁耐 。哥仔好爽快地答我六点左右啦,所以当日我地两老表六点半前到。一边排队,一边谂食乜,时间好快就过;哈哈,其实都系等咗大概五分钟!同师傅仔落完单,攞完碗面,自选不同天妇罗菜式,付款,需时都系差不多五分钟。可能因为早,揾位都唔系一个问题,小肥只系嫌座位以及餐桌太细,活动空间太少,肥肥家族绝对唔可以一齐黎啰 。面档无论系煮食counter,天妇罗部,或者系座位都打理得颇为干净企理。以快餐店黎讲,收银哥哥,煮面师傅们,及清洁婶婶,所有员工o既态度都算友善,咁忙都唔会话黑面,而且仲有心机讲解落单流程,XO仔觉得好合格架啦 !至于食物方面: 酱油萝卜茸

至于食物方面:
酱油萝卜茸拌乌冬($32/中碗)
:见网上面咁多人推介,小肥当然系唔会执输,要叫返碗酱油萝卜茸拌乌冬黎食啦!第一次食自助式乌冬,感觉好新颖
!师傅熟手地喺counter度烚熟一份乌冬,放入碗中,加上萝卜茸同青柠后,再转交客人自选酱油、葱花、天妇罗碎、同姜茸。网民真系冇介绍错,乌冬烟韧弹牙,以「丸亀制面」秘制o既鲣鱼酱油调味,配上适量o既葱花、天妇罗碎、同姜茸,集香脆弹牙清新于一身,真系抵XO仔激赞
酱油萝卜茸拌乌冬(中)
半熟蛋天妇罗($10/只):半熟蛋天妇罗个蛋黄居然已经熟透,毫不流心
,既然「炸蛋」的心也实透了,小肥又点会唔失望呢
?!当时嬲到连相都唔记得影!其次,个天妇罗「炸皮」太厚,而且成只蛋涷冰冰,天呀,认真失败
半熟蛋天妇罗
酱油萝卜茸拌乌冬+半熟蛋天妇罗
自助快餐店形式经营o既「丸亀制面」,环境、服务、卫生都OK。酱油萝卜茸拌乌冬美味可口,价钱尚可接受,唯独是要十蚊鸡食只货不对办o既「炸蛋」,试问XO仔又点可以唔扣分呢
2013-06-29
酱油萝卜茸拌乌冬(中)