2024-06-28
位于土瓜湾的「乌托邦西餐厅」不但提供令人垂涎既美食,更以其独特既装潢同氛围散发著一股迷人既浪漫韵味。今日,我同好友光顾这家餐厅,我地简左2份晚餐套餐,每份套餐都包含一份餐汤、一份沙律同一杯热饮。开胃既龙虾汤散发著浓郁既香气,汤底醇厚,每一口都能感受到食材既鲜甜。接下来既沙律,以新鲜既时令蔬菜为主,加上餐厅特制既酱汁,清爽可口!两道主菜方面,第一道系双层芝士牛肉汉堡包,入口即化既牛肉馅衬以恰到好处既芝士香气,配上酥脆既面包,每一口都令人回味无穷。第二道菜则系封门牛柳,肉质鲜嫩多汁,恰好七成熟既火候恰到好处!在口中缓缓融化!不禁令人赞叹大厨既出色功夫。我们还另外加点左黑松露薯条,金黄酥脆的外表下包裹著香浓醇厚既薯香。饮品方面,我们叫左餐厅特调冻百香果红茶,清新酸甜既滋味完美地中和左一顿大餐后既饱足感,令人回味无穷。