2022-05-24
一个人喺荃湾想食啲好嘢,但系又冇乜时间,路过呢度,见到系食寿司🍣,咁应该可以好快😆,食寿司🍣不能怠慢,最好系嚟到马上放入口😋,不过我用一般香港人嘅习惯,打咗卡先😆- $170「特上吞拿鱼盛合寿司🍣」:有五件吞拿鱼🐟寿司🍣,包括「本鲔赤身寿司、中吞拿鱼腩寿司、大吞拿鱼腩寿司、碎葱吞拿鱼腩军舰、火炙中吞拿鱼腩寿司」,「大拖罗」固然肥美甘香入口几乎溶化😋,连「本鲔赤身 まぐろ」都新鲜美味😋,我亦钟意「碎葱吞拿鱼腩军舰」捞匀香葱嘅香味😋;寿司米饭就煮得粒粒分明,好食😋- $38「萤光鱿鱼🦑寿司」、$48「金目鲷寿司」:「萤光鱿鱼🦑」新鲜爽口😋;「金目鲷 キンメダイ」一直给我喜气洋洋嘅感觉,可能因为受日本人🇯🇵影响😆- $25「剑鱼腩寿司」、$28「油甘鱼寿司」、$20「日本真鲷寿司」、$18「北海道带子寿司」:特别喜欢「油甘鱼」,因为味鲜甜肉质带爽😋- $58「 𩽾𩾌鱼肝小食」:几滑😋真系可以好快趣食完嘅一餐🍣,饱饱又满足😆
- $58「 𩽾𩾌鱼肝小食」:几滑😋
真系可以好快趣食完嘅一餐🍣,饱饱又满足😆