2018-09-23
庆祝屋企人生日黎食自助晚餐,食第二时段$488 加一,主题系「龙虾•鹅肝盛宴」海鲜自助晚餐,呢个系官网嘅cap screen 鹅肝菜式只有鹅肝多士,而鹅肝非常细小,实物如下龙虾方面,有火炙龙虾,每人每次限拎半只,龙虾肉非常干身鞋口,唔好食但实物同官方宣传图片相乎呢碟嘢里面,啲粟米最好食😂 块牛又系好鞋口,不得不提嘅系烧龙虾呀姐态度非常唔友善 而冰镇海鲜,系无龙虾、生蚝、翡翠螺、鲍鱼仔......只有以下三款:蟹脚、虾同青口因为食第二时段嘅关系,啲海鲜都无乜点fill,而且已经放咗一段时间,碟青口仲有好多啲壳系崩坏嘅,完全唔吸引 但我都食咗只青口,佢已经出水,霉霉地,我有啲惊食到肚疴,无再挑战虾同蟹脚 热荤方面,佢啲烤鸡、猪肋骨、烧三文鱼,都系好鬼鞋,唔知点解要整到肉类咁鞋口每位客人敬送佛跳墙汤一客,内有鲍鱼仔一只,螺头仔仔一粒(有沙)至于甜品,款式都唔少,卖相都ok,但系其实系唔好食,尤其系朱古力挞,系苦嘅!🤮朱古力慕丝亦都好难食🤢建议大家食即整窝夫同埋haagendaz 雪糕,窝夫系脆嘅,haagendaz 亦都无伏至于其他嘢食,例如刺身、沙律、寿司就正常味,但系如果要食呢啲,我觉得
鹅肝菜式只有鹅肝多士,而鹅肝非常细小,实物如下
煎鹅肝
青口、冻虾
佛跳墙汤
至于其他嘢食,例如刺身、沙律、寿司就正常味,但系如果要食呢啲,我觉得唔值得俾488加一黎食
食自助餐系要疯狂丧食,但呢间酒店buffet 嘅食物质素同种类绝对去唔到呢个层次,价钱亦唔平,我亦都唔觉得自己食咗餐「龙虾•鹅肝盛宴」😂
简单啲黎讲,我唔推荐大家用$5xx食呢个自助餐